Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 11 maart

Fryslân, 11-03-2008 o Politieberichten van maandag 10 maart 07.00 uur t/m dinsdag 11 maart 07.00 uur

Gorredijk: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een loods aan de Wetterkant. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de loods werden diverse gereedschappen weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 42-jarige inwoner van Gorredijk aangifte.

Sint Nicolaasga: politie onderzoekt diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een blauwe Audi Avant met kenteken 13-DL-VF. De auto werd in de nacht van zondag op maandag vanaf een terrein van een garage aan de Poort weggenomen. De eigenaar van de auto had zijn sleutels gedeponeerd in een deponeringskluis nabij de ingang van het bedrijf. De kluis werd uit de muur gebroken, waarna de sleutels van de auto werden weggenomen. Namens het gedupeerde autobedrijf deed een 46-jarige inwoner van Sint Nicolaasga aangifte.

Frieschepalen: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Lytse Dobbe. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit in de aangebouwde garage. Via de garage is men de woning binnengekomen en heeft men een klein geld meegenomen. Hierna verliet men de woning door de achterdeur. De 83-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Fryslân: snelheidscontroles
De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op locaties waar door omwonenden regelmatig wordt geklaagd over te hard rijdend verkeer. Tussen 07.30 en 10.30 uur werd gecontroleerd op de Zuider Stationsstraat in Zwaagwesteinde. Hier werden 576 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 86 harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Van 10.30 tot 13.30 uur werd gecontroleerd op de Foarwei in Kollumerzwaag, waar eveneens een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u. Van de 741 gecontroleerde reden daar 81 bestuurders te snel, met 82 als hoogst gemeten snelheid. Op De Wedze in Twijzel werd van 13.30 tot 16.30 uur gecontroleerd. Hier is 60 km/u de limiet en werden 221 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 36 te snel met 91 als hoogst gemeten snelheid.

Kornwerderzand: invordering rijbewijs
De politie heeft maandag van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Bij een snelheidscontrole op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand, waar ter plaatse een snelheidsbeperking van 70 km/u geldt, passeerde aan het eind van de middag een 35-jarige automobilist uit Den helder met 140 km/u. Korte tijd later werd geconstateerd dat een 38-jarie automobilist uit Sneek 158 km/u reed. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Drachten: onder invloed
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige automobilist uit Drachten op de Drift aangehouden. Omdat man gedronken bleek te hebben moest hij op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 1230 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: laptop gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een laptop uit een woning aan de Looyerstraat. Omstreeks 02.20 uur hoorde 32-jarige bewoonster een harde klap en glasgerinkel. Toen ze beneden poolshoogte ging nemen bleek dat een raam in de woonkamer was vernield. Een laptop, die op een tafel bij het vernielde raam stond, was weggenomen.

Lieuwenburg: woninginbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Lieuwenburg. Tussen 18.15 en 00.30 uur werd van de woning een ruit vernield. Vervolgens werden onder meer DVDs en een DVD-speler weggenomen. De 44-jarige bewoner deed aangifte.