CIBC Mellon kiest EquiLend voor Canadese diensten voor de effectenfinancieringstechnologie

11/03/2008 09:06

PR Newswire

NEW YORK, March 11 /PRNewswire/ --
EquiLend heeft vandaag aangekondigd dat CIBC Mellon heeft gekozen voor het post-trade-aanbod van EquiLend om de dienstverlening te verbeteren voor securities borrowers wereldwijd. CIBC Mellon zal beginnen met het implementeren van de Contract Comparison-dienst van EquiLend voor zowel de Canadese als niet-Canadese tegenhangers.

De keuze voor EquiLend reflecteert de voortdurende toewijding van CIBC Mellon om de automatisering in al zijn bedrijfslijnen te versterken, omdat het zich erop richt bedrijfsrisico's te verminderen en een grotere verwerkingsefficiëntie te bereiken.

"Wij zijn er zeer ingenomen mee dat we onze infrastructuur met EquiLend versterken," verklaart James Slater, senior vice-president en hoofd kapitaalmarkten, CIBC Mellon. "EquiLends ultieme oplossingen vergemakkelijken niet alleen een grotere connectiviteit met leners, maar positioneren CIBC Mellon ook zodanig dat het superieure opbrengsten kan blijven bieden aan Canadese securities lenders."

"We zijn erg blij dat we CIBC Mellon als nieuwe klant mogen verwelkomen. Dit onderstreept onze voortdurende toewijding bij het leveren van robuuste, relevante oplossingen voor de effectenfinanciering op de Canadese markt," zegt Brian P. Lamb, CEO, EquiLend.

Over EquiLend
EquiLend is de leidende aanbieder van makelaarsoplossingen voor de effectenfinancieringsmarkt en is eigendom van elf vooraanstaande financiële firma's. EquiLend levert revolutionair werk op het gebied van de volledig elektronische handel door gebruik te maken van een op gemeenschappelijke normen gebaseerd protocol en infrastructuur, die voorheen handmatige bedrijfsprocessen automatiseert. Het platform van EquiLend wordt gebruikt door leners en verleners over de hele wereld, schept efficiëntie en biedt toegang tot aanvullende liquiditeit. De end-to-end-oplossingen van EquiLend, die het risico op mogelijke fouten reduceren en dure
point-to-point-verbindingen onnodig maken, omvatten Availability, AutoBorrow, Trade2O, EquiLend AuctionPort(SM), Contract Comparison, Mark-to-Market Comparison, Returns, Recalls, Billing Comparison and Delivery, Dividend Claims Comparison en Agent Lender Disclosure (ALD). Het platform van EquiLend ondersteunt ook de uitvoering van betalings- en leveringsinstructies door de DTCC.

www.equilend.com

EquiLend LLC en EquiLend Europe Limited zijn dochterondernemingen van EquiLend Holdings LLC (gezamenlijk "EquiLend"). EquiLend LLC is lid van de NASD en SIPC. EquiLend Europe Limited is bevoegd en gereguleerd door de Financial Services Authority. Alle door EquiLend aangeboden diensten worden aangeboden door EquiLend LLC en EquiLend Europe Limited. EquiLend en het merk EquiLend zijn beschermd in de Verenigde Staten en in landen over de hele wereld.

Website: http://www.equilend.com
Michelle Lindenberger van EquiLend, +1-212-901-2224, michelle.lindenberger@equilend.com