Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hosting provider PINS bereikt VMware Enterprise Partner en Hosting Partner Status.

Amsterdam, 11 maart 2008. PINS, een leidende Nederlandse Hosting en Managed Services providers bereikte onlangs de status van Enterprise Partner en Hosting Partner bij virtualisatie specialist VMware. Het behalen van deze status is gekoppeld aan het hosten van een groot aantal virtuele servers op basis van VMware en de certificering van de PINS medewerkers voor de VMware technologie en toepassingen. PINS is in 2007 als een van de eerste Nederlandse hosting providers gestart met de inzet van VMware. Inmiddels draait een groot aantal klanten op de virtuele server infrastructuur. PINS biedt een volledig assortiment virtualisatie oplossingen voor onder meer server consolidatie, disaster recovery en high availability toepassingen. Eerder dit jaar kondige PINS al aan naast VMware ook de virtuele datacenter oplossing van Q-Layer in gebruik te nemen.

Jan Willem des Tombe, CEO van PINS zegt: "Virtualisatie is voor PINS en onze klanten een prachtige toepassing welke we dan ook steeds vaker inzetten. Als managed hosting provider waken we over de continuiteit en performance van de business critical websites van een groot aantal Nederlandse e-business bedrijven. VMware stelt ons in staat onze klanten snel, veilig en efficient te voorzien van de infrastructuur die ze nodig hebben voor het kunnen bereiken van de e-business doelstellingen. Zo zijn servers en storage on-demand beschikbaar en worden 100% door PINS gemanaged. Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over investeringen in kapitaalsintensieve server hardware welke ze bovendien in 2 jaar weer afschrijven. Ze kunnen dynamisch meeschalen met de business needs als gevolg van marketing acties of bijvoorbeeld seizoensinvloeden. PINS waakt over het beschikbaar stellen van voldoende capaciteit waaruit onze opdrachtgevers vrij kunnen putten."

Over PINS
PINS is sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot een van de grootste Hosting en Managed Services providers op de Nederlandse markt. Het bedrijf voorziet ruim 16.000 klanten van Internet Services, Managed Hosting Services en Software On-Demand. PINS host websites en webapplicaties voor onder andere Alfa Romeo, Coca Cola, Corus, Fitness First, Ministerie van OC&W, de Nederlandse Spoorwegen en transavia.com. Om klanten een compleet servicepakket te bieden, werkt PINS nauw samen met vooraanstaande ICT-spelers, waaronder Cisco, VMware, IBM en Microsoft. Op het hoofdkantoor van PINS in Amsterdam werken circa vijftig mensen. Voor meer informatie: www.pins.nl/managed.

Einde persbericht