Accurate momentsleutels van Makita: minder kosten voor industrie


SON, 20080310 -- Makita neemt al sinds 2004 het voortouw met de huidige accu- momentsleutels. Assemblage in de industrie of automotive of het seriematig verankeren in de bouw; alles kan met meer precisie voor minder kosten. Voor het seriematig bevestigen van uiteenlopende schroefverbindingen met een vooraf ingesteld moment, heeft Makita drie series momentsleutels met een tolerantie van 7% of 10%.

De BFT-serie heeft een instelbaar moment van 1 tot 12 Nm, de explosievrije BFH- serie gaat van 0,8 tot 12 Nm en de haakse BFL-serie realiseert verbindingen van 2 tot 40 Nm.

Minder kosten
Ten opzicht van persluchtgereedschap hebben de Accurate(TM) machines veel voordelen. Door het ontbreken van luchtslangen is het systeem uitermate flexibel. Ook zijn de investeringskosten lager, evenals de kosten op het gebied van onderhoud, vervanging en energie.

Bluetooth hoogstandje
Nieuw van Makita is het Torque Tracer® concept: het draadloos monitoren én uitgebreid registreren van de verbindingen pér machine. De machine is voorzien van de nieuwste Li-ion accutechnologie en Bluetooth® module. Naast communicatie tussen tool en PC, kunnen ook uitgebreid de instellingen per machine worden gewijzigd. Het maken van batches, rapportages en het opleveren van een kwaliteitsrapport, worden hierdoor mogelijk gemaakt.

Demonstratie
Makita presenteert en demonstreert de Accurate momentsleutels op de Technishow van 11 tot en met 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (hal 9, stand C100). U bent natuurlijk van harte welkom!

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

Fotobijschrift:
Detail van de Bluetooth module in een accu momentsleutel





Makita Benelux bv