Online boeken en veilig met vakantie


Zoekveilig.nl bevordert veilig zoeken en boeken op internet

OUD-BEIJERLAND, 20080311 -- Elk jaar worden meer reizen en vakanties via internet geboekt. Het is dus geen overbodige luxe om te weten of het bedrijf achter de website bij ANVR aangesloten is of andere zekerheden biedt. Zoekveilig.nl geeft die informatie op basis van eigen controle van een kleine 700 reis- en vakantiesites.

Zoekmachine en startpagina Zoekveilig.nl heeft met toestemming van het ANVR online reisaanbieders gecontroleerd op het ANVR lidmaatschap. Tijdens de controle bleek misbruik van het ANVR logo weinig voor te komen. Circa vijfhonderd van de gecontroleerde sites bleken aangesloten bij de branche-organisatie.

Geldigheid
Opvallend is wel dat het voor de consument niet altijd eenvoudig is om het bedrijf achter de website te achterhalen of om de geldigheid van het lidmaatschap te controleren.

SGR en Calamiteitenfonds
Om het zoeken van een vakantie op internet zo veilig mogelijk te maken zijn ook een groot aantal websites op onder andere SGR en het Calamiteitenfonds gecontroleerd.

Meer zekerheden
Met een eenvoudige zoekopdracht in de zoekmachine van zoekveilig.nl is het mogelijk om vooraf te zien welke zekerheden geboden worden. Ook bij willekeurige andere zoekopdrachten worden bekende zekerheden en waarborgen getoond, zoals iDEAL, CBW, Thuiswinkel, Groenkeur en FOCWA. Kortom, keuzevrijheid, maar dan wel bewust.

Bewuste keuze
Zoekveilig.nl is een zoekmachine en startpagina waarbij de bezoeker vanaf de eerste pagina een bewuste keuze kan maken om een website met of zonder zekerheden te willen aanklikken.

Aanmelden websitecontrole
Websites die wel aangesloten zijn bij een zekerheid en waarbij dit nog niet is vermeld, kunnen zich gratis laten controleren.