Gemeente Alphen aan den Rijn


Burgemeester Schoof stopt in het najaar

Burgemeester Nico Schoof gaat in het najaar gebruik maken van de FPU-regeling. De precieze datum van ontslag is nog onderwerp van overleg tussen de Commissaris van de Koningin en Nico Schoof. Deze datum hangt onder andere af van de termijn waarop zijn opvolger zal zijn benoemd.

Nico Schoof heeft altijd met veel plezier in Alphen aan den Rijn gewerkt. Het is niet voor niets dat ik in deze gemeente het langst gewerkt heb. Alphen is een stad vol uitdagingen en ambitie. Maar over het algemeen is het goed als burgemeesters na meer dan tien jaar ruimte maken voor een ander. Voor mij is nu de tijd aangebroken om andere leuke dingen te gaan doen, zoals het uitbouwen van mijn nevenfuncties of functies vervullen op het gebied van advisering en training.

Volgens loco-burgemeester Robert Blom heeft Nico Schoof zich de laatste jaren vooral ingezet voor het verbeteren van de veiligheid in de stad. Wat vooral op is gevallen is zijn organisatietalent en bindend vermogen. Daarnaast heeft hij samen met de gemeenteraad het dualisme ingevoerd. Verder is onder zijn verantwoordelijkheid het communicatie- en participatiebeleid van de gemeente verbeterd. Kenmerken daarin zijn openheid, transparantie en met elkaar in gesprek blijven. Nico Schoof vindt het belangrijk dat Alphenaren met elkaar én met andere culturen in gesprek blijven. Alleen zo kun je problemen bespreekbaar maken en vooroordelen wegnemen.

Nico Schoof is sinds 15 februari 1997 burgemeester van Alphen aan den Rijn. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeenten Heiloo en Akersloot en waarnemend burgemeester van Limmen. In december 2007 vierde hij zijn 25-jarig ambtsjubileum.

Geplaatst: 18.10 uur