Gemeente Zwolle

Wegwijs in besparend en milieuvriendelijk wonen

Datum uitgave persbericht: 03/11/2008

Binnen de gemeente Zwolle is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Zwolle wil zowel de medewerkers als de Zwollenaren stimuleren om duurzamer met de woonomgeving om te gaan. Om dat laatste teweeg te brengen heeft de gemeente een speciale wijzer uitgebracht. In deze wijzer staan handige tips en praktische informatie voor het milieuvriendelijk en besparend inrichten, onderhouden en verbouwen van de woning. Zwollenaren kunnen de gids, zolang de voorraad strekt, gratis ophalen bij het Informatiecentrum in het stadhuis.

Met het uitgeven van deze wijzer wil de gemeente inwoners stimuleren om bij werkzaamheden in en om het huis rekening te houden met het milieu. Milieuvriendelijk klussen en inrichten kan veel opleveren, zoals een comfortabele woning en geld in de portemonnee. Een milieubewuste keus hoeft niet duurder te zijn in aanschaf, en door energiezuinige maatregelen zal de energierekening zelfs lager zijn dan voorheen.
Er is geen grote verbouwing voor nodig om een huis energiezuiniger of milieuvriendelijker te maken. Met kleine aanpassingen, bijvoorbeeld lampen vervangen voor spaarlampen, is al veel te bereiken. De wijzer is bedoeld om Zwollenaren daarvan bewust te maken en ze op nieuwe ideeën te brengen.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 11-03-2008 tot 10-04-2008