Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie onderzoekt overval winkel Ede-centrum

Publicatiedatum: 11-3-2008 20:25:58

Ede- Een winkel aan de Grotestraat in Ede is dinsdagavond overvallen door twee onbekende mannen. De politie kon iets later één verdachte aanhouden die voldeed aan het opgegeven signalement.

Omstreeks 18:10 uur kwamen de mannen met bivakmutsen over hun hoofd het pand binnen. De drie aanwezige medewerksters van de winkel waren bezig met het afsluiten. Onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp zouden de twee mannen het aanwezige personeel hebben bedreigd en hen gedwongen geld af te geven. Nadat ze dit hadden gekregen, vluchtten de mannen het pand uit in onbekende richting. De medewerksters raakten niet gewond, maar zijn wel hevig geschrokken.

De personeelsleden waarschuwden de politie die direct een onderzoek heeft ingesteld. Een aantal politieauto's heeft in de omgeving van de Grotestraat uitgekeken naar de verdachten. Agenten konden enige tijd later één verdachte, die voldeed aan het signalement, aanhouden. Of hij iets met de overval te maken heeft, wordt nader onderzocht.

De technische recherche doet sporenonderzoek. Bij de overval zijn enkele honderden euro's buitgemaakt.

De politie komt graag in contact met mensen die rond 18:00 / 18:30 uur iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Grotestraat in Ede. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
Piketvoorlichter Femke van Ottele
politie Gelderland-Midden
026 376 3052 (tot 21:00 uur)

---