Gemeente Cromstrijen


Boekenweek 2008 in bibliotheek Hoeksche Waard

(28-02-2008)

De boekenweek is dit jaar van 12 tot en met 22 maart. Tijdens deze week hebben de bibliotheken weer een leuke actie voor nieuwe leden en natuurlijk worden de bestaande leden niet vergeten.

Lid worden van de bibliotheek

Bent u 18 jaar of ouder en wilt u graag lid worden van de bibliotheek? Dan is dit het moment. Wanneer u tijdens de Boekenweek lid wordt, ontvangt u een cadeau met daarin een bon voor het Boekenweek-geschenk en een boekenbon ter waarde van ¤ 5,00. De boekenbon is onbeperkt geldig, maar de bon om het geschenk te ontvangen kan alleen tijdens de Boekenweek 2008 in elke deelnemende boekhandel worden ingewisseld. Het geschenk is 'De pianoman' van J. Bernlef. Op zondag 16 maart geldt dit boek van Bernlef als gratis vervoersbewijs in de trein. Alle leden van de bibliotheek ontvangen een boekje, dat geheel gewijd is aan J. Bernlef. Hierin staan fragmenten uit zijn oeuvre en een kennisquiz. Met de quiz zijn boekenpakketten en NS-dagkaarten te winnen.

Onderwerp Boekenweek 2008

Het motto dit jaar is 'VAN OUDE MENSCHE.....-De derde leeftijd en de letteren' afkomstig van het gelijknamige boek van Louis Couperus. Ouderdom is in de literatuur een thema van alle tijden. Daarom is dit gekozen als onderwerp voor de Boekenweek 2008. Rentate Dorrestein schreef het Boekenweekessay 'Laat me niet alleen' , dat vanaf 12 maart in de boekhandel ligt. Beide auteurs zullen tijdens deze week op tournee gaan door het land.

Meer informatie

www.bibliotheekhoekschewaard.nl