Technische Universiteit Delft

Management Workshops 2008
door M&C

Studium Generale

12 maart 2008 | 09:00 uur
plaats: Faculteit TBM, Jaffalaan 5, Delft

door Studievereniging Curius

Risico's, positief of negatief
In geen enkele organisatie is alles zeker, overal steken kansverdelingen en onzekerheden de kop op. Dit klinkt in eerste instantie als een barrière. Echter er zijn ook sectoren die hun kracht hebben gemaakt van het inzichtelijk maken van risico's. Deze zoeken risico actief op, voorbeelden hiervan zijn verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen. Hoe benaderen verschillende organisaties risico's? Zien ze deze alleen als negatief of als een kans?

Om meer inzichten te verschaffen in dergelijke managementvraagstukken heeft professor Wim Dik een aantal jaar geleden de Management Workshops in het leven geroepen. Deze dag zullen meerdere managers uit het bedrijfsleven een verhaal houden over hun benaderingswijze van risico. Onder andere zullen dit Ferdinand Mertens (lid van de onderzoeksraad van veiligheid) en Jenny Thunnissen (directeur-generaal Belastingdienst) betreffen. Door middel van workshops zal het thema verder uitgewerkt worden. Het is ook mogelijk om alleen een ochtend of middag aan het programma deel te nemen.

Toegang gratis

Deze activiteit wordt georganiseerd door studievereniging Curius. Bekijk voor meer informatie de website www.curius.nl/management

Laatst gewijzigd: 28 februari 2008