Gemeente Schiedam


Maart

Project 'Werk aan de Winkel' van start

06 maart 2008

Wethouder Menno Siljee geeft woensdag 12 maart 2008 het startsein voor Werk aan de Winkel. Om 16.00 uur overhandigt de wethouder, voor onder andere de binnenstad, de eerste informatiefolder over het project aan Bianca Kisjes en Etiënne Collé. De handeling vindt plaats ter hoogte van de Hoogstraat 196 b. De twee ondernemers gaan dit pand opknappen met behulp van gemeentelijke subsidies in het kader van Werk aan de Winkel. Na de officiële overhandiging wordt de folder huis-aan-huis verspreid in het winkelgebied in de binnenstad.

De gemeente Schiedam gaat eigenaren en ondernemers in de winkelstraten van de binnenstad stimuleren bij het opknappen van hun panden. Met het project Werk aan de Winkel biedt de gemeente een flink aantal aantrekkelijke subsidies, deskundige hulp en advies aan.

Het gaat om panden in het gebied Hoogstraat, Broersveld en (Korte) Dam en tussenliggende stegen. Na het startsein van wethouder Siljee krijgen eigenaren en/of ondernemers in het betrokken gebied een informatiefolder in de brievenbus. Daarnaast worden eigenaren/ondernemers in fasen benaderd om iedereen goed te kunnen begeleiden. De aanpak gaat dit voorjaar van start op het gedeelte van de Hoogstraat vanaf de Brede Marktsteeg, Korte Dam naar de Appelmarkt. Deze eigenaren/ondernemers krijgen een uitgebreide brochure waarin het totaalpakket aan gemeentelijke subsidies staat beschreven.

Een eigenaar van een pand (dus niet een ondernemer) kan het groot onderhoud van het casco dat wil zeggen de schil van een pand zoals gevel, dak en muren, vloeren financieren met een laagrentende lening. Verder zijn er subsidies voor de integrale aanpak van de voorgevel, voor het terugplaatsen van authentieke gevelelementen en voor het maken van een opgang voor een woning boven de winkel of voor het creëren van een woning in een winkel. Ook ondernemers kunnen verschillende subsidies aanvragen voor de aanpak van de winkelpui.