Lezing 'Turkije tussen oost en west', woensdag 12 maart 2008

07/03/2008 16:17

Stichting Turkije Instituut

'Turkey between East and West: a choice to be made?'

Op woensdagvond 12 maart a.s. organiseert het Turkije Instituut i.s.m. met Studium Generale Leiden, een lezing met aansluitend een discussie over de positie van Turkije tussen oost en west. Gastspreker is Sinan Ülgen, voorzitter van het Centre for Economic and Foreign Policy Studies (EDAM) in Istanbul, een prominente onafhankelijke denktank die zich bezighoudt met de betrekkingen tussen Turkije en de EU. De lezing begint om 19.30uur en vindt plaats in het Kamerlingh Onnes Gebouw, zaal A144, Steenschuur 25 te Leiden.

Turkije wordt vaak gezien als een brug tussen Europa en Azië, een unieke combinatie van oost en west. Gedurende de twintigste eeuw zocht de Turkse elite echter aansluiting bij Europa en de Verenigde Staten en liet het de ooster- en zuiderburen links liggen. Verandert dit onder invloed van de ambivalente houding van Europa jegens Turkije? En wat zijn de gevolgen van de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten: kan Turkije een bepalende rol spelen in de regio? Kortom, hoe behoudt Turkije het evenwicht tussen zijn 'Oosterse' en 'Westerse' belangen?

Sinan Ülgen is econoom en voormalig diplomaat bij de Turkse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Daarnaast is Ülgen werkzaam als politiek analist en publiceert hij regelmatig in internationale media.

Deze avond maakt deel uit van de lezingenreeks 'Over de grenzen van Turkije', een coproductie van het Turkije Instituut en Studium Generale Leiden. Voor meer informatie zie www.studiumgenerale.leidenuniv.nl of www.turkije-instituut.nl

Locatie: Kamerlingh Onnes Gebouw, zaal A144, Steenschuur 25 te Leiden. Tijd: 19.30 - 21.00uur. Voertaal is Engels.





http://www.turkije-instituut.nl/Turkije%20Instituut/