Gemeente Schiedam


Maart

Ingebruikname inburgeringszuilen en inburgeringssite

10 maart 2008

Op woensdagochtend 12 maart om 9.00 uur zal wethouder Daskalakis in het wijkcentrum aan het Dr. Willem Dreesplein de ingebruikname verrichten van de Schiedamse inburgeringszuilen en de speciale inburgeringssite. Via de zuilen en de internetsite wordt op een laagdrempelige manier praktische informatie gegeven over inburgering in Schiedam.

In Schiedam wordt hard gewerkt aan het inburgeringsbeleid. In februari is het Inburgeringsloket in het gebouw van het Werkplein Nieuwe Waterweg aan het Stationsplein geopend. Woensdag 12 maart worden officieel vier inburgeringszuilen en een speciale inburgersite in gebruik genomen. De nieuwe Inburgeringswet die vorig jaar is ingevoerd is een complexe wet. Veel mensen hebben daarom ook vragen over inburgering. Wie moet er nu precies inburgeren? Waar kun je terecht voor informatie?

Gemeenten hebben de taak te zorgen dat inwoners goed worden geïnformeerd. Schiedam probeert op zo veel mogelijk manieren mensen in staat te stellen die informatie te vinden. Bij het onlangs geopende Inburgeringsloket kan men gewoon langsgaan en de medewerkers zijn ook telefonisch bereikbaar. De nieuwe Inburgeringssite biedt een schat aan informatie via internet. Voor mensen die niet de beschikking hebben over internettoegang worden er nu ook vier inburgeringszuilen ingezet, die dezelfde informatie bevatten als de website. Het gebruik van de zuilen is zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen gewoon op het scherm het onderwerp aanwijzen waarover zij meer informatie willen. Computervaardigheden zijn dus niet vereist.

De zuilen en de site zijn meertalig uitgevoerd en worden ook met geluid ondersteund. De vier zuilen zijn te vinden in de Wijkcentrum Dreesplein en Wijkcentrum De Blauwe Brug, in de Stadswinkel aan het Stadserf en bij de moskee aan de Dr. Schaepmansingel. Op internet kan de website worden bezocht via het adres www.schiedam.nl/inburgeren.