Gemeente Schiedam


Maart

Jenevermuseum podium voor Erfgoededucatie

12 maart 2008

Woensdagmiddag 5 maart was het Jenevermuseum Schiedam het middelpunt van de Dag van de Culturele Erfgoededucatie in Schiedam. De afdeling Educatie van de gemeente Schiedam organiseerde deze bijeenkomst in nauwe samenwerking met de culturele instellingen in Schiedam en Erfgoed Nederland voor de basisscholen in Schiedam.

Het doel van de middag was de basisscholen enthousiast te maken voor de ontwikkelingen op erfgoededucatie die zich in Schiedam voordoen. Wethouders Siljee Cultuur overhandige het eerste Cueka-spel. Dit spel (het zogenaamde Cultuur Educatie-Kapstokkenspel, ontwikkeld door de Universiteit Maastricht) is bedoeld voor de scholen als handvat, om tijdens een teamvergadering al spelenderwijs te ontdekken hoe ze een visie op cultuureducatie/erfgoededucatie kunnen ontwikkelen. De visie biedt scholen meer richting voor de toekomst bij het kiezen van de cultuur- en erfgoedprojecten die ze bezoeken.

Woensdagmiddag 5 maart was het Jenevermuseum Schiedam het middelpunt van de Dag van de Culturele Erfgoededucatie in Schiedam.

Foto: Bart Bos