Samengaan HEC en VKA van de baan

12/03/2008 10:05

Het Expertise Centrum

HEC en VKA blijven als afzonderlijke adviesbureaus bestaan. Samengaan van beide ondernemingen, zoals in december vorig jaar werd aangekondigd, is van de baan. Het is op dit moment te complex vanwege de uiteenlopende vormgeving en bindingen van beide bedrijven.

Op 19 december jl. hebben HEC en VKA de intentie geuit samen te gaan binnen één onderneming, met behoud van de identiteit van beide organisaties afzonderlijk. De financiële en juridische structuur zouden in de maanden daarna worden uitgewerkt.

In de afgelopen maanden is intensief onderzoek gedaan en overleg gevoerd over de samenwerkingsvorm tussen HEC en VKA met ondernemingsraden, partners, bestuur, medewerkers en enkele externe relaties. Daarbij is uitgangspunt geweest dat voor de samenwerking tussen beide organisaties zo veel mogelijk draagvlak moet bestaan bij alle betrokken partijen, waarbij ook de vraag uit de markt een belangrijk element is. Op basis van het onderzoek hebben beide bedrijven besloten om niet langer invulling te geven aan de in december geuite wens om samen verder te gaan.

De grote druk die Europese aanbestedingen leggen op beide bedrijven was een belangrijke reden voor samenwerking. Beide bedrijven vinden de mogelijkheden die er zijn om samen of met andere partners aan te bieden, op dit moment voldoende.





http://www.hec.nl