Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Onderling Zwemfeest 2008

Zaterdag 8 maart 2008 loste portefeuillehouder Welzijn Michel de Visser om 16.15 uur het startschot in het Oostelijk Zwembad voor het Onderling Zwemfeest van de Rotterdamse Reddings Brigade.

Michel de Visser gaf in zijn toespraak aan dat de Rotterdamse Reddings Brigade een vereniging is die het nuttige en het sportieve in een goede mix ten uitvoer brengt, namelijk opleidingen voor het redden van drenkelingen en de gezelligheid door middel van het organiseren van een zwemfeest voor de leden.

Jaarlijks festijn

Het Onderling Zwemfeest wordt door de Rotterdamse Reddings Brigade sinds 1956 bijna jaarlijks georganiseerd. Met dit zwemfeest wil de RRB de leden en de ouders van de jeugdleden meer naar elkaar toe brengen. Ruim 100 leden uit de zes verschillende zwembaden waar de reddingsbrigade zwemlessen geeft namen dit jaar deel aan het evenement. Afhankelijk van de leeftijd werden wedstrijden van 25 of 50 meter rugslag, schoolslag, vrije slag of hindernis gezwommen. Ook was er de familie-estafette (24 deelnemende families) waar kinderen de gelegenheid kregen om met hun ouders of familie een estafette te zwemmen.

Medaille voor de snelste deelnemer

Voor iedere deelnemer was aan het einde van de wedstrijden een aandenken aan deze dag, maar voor de snelste deelnemers was er ook nog een medaille. De Mulder-wisselbeker, de wisselbeker die elk jaar naar één van de zes zwembaden gaat, ging dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaarnaar zwembad Alexanderpolder. Zij wisten ook dit jaar weer de meeste punten te verzamelen.
Meer informatie over de reddingsbrigade en het zwemfeest op www.rrb.nu