Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Eerste vrouwelijk coachingbureau

Nederland heeft vanaf februari een bureau dat zich volledig richt op het coachen van vrouwen die worden ondergewaardeerd op de werkvloer. De directie, bestaande uit Shanti Jhakry en Marja Verkade, richt zich daarbij in het bijzonder op allochtone vrouwen.

Zij bezitten vaak de intellectuele capaciteiten, maar doordat die niet altijd worden gezien, blijven ze onterecht hangen in lagere banen. In Nederland zijn op dit moment 600.000 allochtone vrouwen en 2,6 miljoen autochtone vrouwen actief op de arbeidsmarkt. Het overheidsbeleid is er vooral op gericht om méér vrouwen te laten participeren op de arbeidsmarkt, maar volgens het Rotterdamse bureau Ad Femini maken werkgevers nog niet eens optimaal gebruik van de kwaliteiten van hun bestaande vrouwelijke werknemers. Daar valt nog een wereld te winnen, zegt oprichtster Marja Verkade.

Tekort aan hoger opgeleide werknemers

Ad Femini hoopt te kunnen profiteren van het structurele tekort aan hoger opgeleide werknemers in Nederland. Door de vergrijzing is het voor werkgevers van belang om het maximale uit hun werknemers te halen, zegt Verkade. En met name bij allochtone vrouwen zit nog een enorm onbenut arbeidspotentieel. Het nieuwe bureau uit Rotterdam coacht vrouwelijke werknemers en zelfstandig ondernemers per telefoon, mail en door gesprekken op locatie in het bereiken van hun ambities. Ad Femini heeft daarvoor een telefoonteam en een landelijk dekkend netwerk van professionele coaches, waarvan een aantal is gespecialiseerd in cultuurverschillen op de werkvloer. Het bedrijf kan verder door middel van een organisatiescan onbenut vrouwelijk talent aan het licht brengen in een organisatie en biedt daarnaast cursussen en workshops aan.

Gelukkige mensen zijn gemotiveerde werknemers

Initiatiefneemster Verkade heeft Shanti Jhakry aangetrokken als directeur voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Jhakry, zelf van Hindoestaanse afkomst, wil benadrukken dat Ad Femini werkt voor alle vrouwen. Onze filosofie is simpel: we willen graag dat vrouwen hun capaciteiten optimaal kunnen benutten en dat zij daardoor gelukkig zijn in hun baan. En gelukkige mensen zijn gemotiveerde werknemers. Meer informatie over Ad Femini is te vinden op www.adfemini.nl