Gemeente Sneek


sneek voor fusie

Meeste partijen in raad Sneek voor fusie

Dinsdagavond, bij de opiniërende vergadering van de gemeenteraad van Sneek, gaf het merendeel van de fracties aan voor een fusie te zijn. Op 15 april neemt de raad een beslissing over de fusie.

Uitgezonderd de SP vonden alle fracties aan dat een fusie van meerdere gemeenten in de Zuidwesthoek het beste is voor de toekomst van de inwoners die in die gemeenten wonen.
Ook de FNP was deze mening toegedaan, mede omdat tijdens de Sneker Rondsjes het bedrijfsleven en een groot deel van de bevolking aangaf voor een fusie te zijn.
De SP vindt een fusie niet nodig, omdat uit alles blijkt dat het goed gaat met Sneek. Deze partij mist een goede onderbouwing voor een fusie.

De voorstanders van een fusie - PvdA, CDA, VVD, CU, GL en FNP - konden zich in grote lijnen vinden in het voorstel dat Burgemeester en wethouders op 15 april in de raad gaan voorleggen, al noemden de partijen nog wel varianten. In dit voorstel zal het college de raad vragen in te stemmen met een fusie van minimaal vier gemeenten, te weten Sneek, Gaasterlân-Sleat, Nijefurd en Wymbritseradiel, waarbij participatie van andere gemeenten mogelijk moet blijven. Ook het voorstel om ernaar te streven de fusie per 1 januari 2011 in te laten gaan, werd breed omarmd.