Politie Groningen

Woensdag 12 maart 2008

Provincie Groningen, 12-03-2008

Groningen: getuigen aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een materiële aanrijding die dinsdagmorgen plaatsvond ter hoogte van het Europaplein. Een 29-jarige automobiliste uit Groningen wilde van de Europaweg op de Weg der Verenigde invoegen. Een 73-jarige vrachtwagenchauffeur uit Arnhem merkte dit vermoedelijk niet op en reed tegen de automobiliste aan. Na een kort gesprek bij het verkeerslicht, vervolgden beide bestuurders hun weg. De politie wil graag weten hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man mishandelt vrouw

De politie heeft dinsdagmiddag in de Zaagmuldersweg een 43-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij had vlak daarvoor een 24-jarige vrouw uit Groningen in een woning in de Oosterparkwijk mishandeld. De man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: nekklachten na kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Bedumerweg in Groningen, is dinsdagavond een 63-jarige automobilist uit die plaats gewond geraakt. De man zag op het laatste moment dat een persoon bij een zebrapad over wilde steken en trapte op de rem. Een achterop komende automobilist (54 jaar) uit Sauwerd had te weinig ruimte tot zijn voorganger en reed tegen de achterkant van de auto. De Stadjer is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: insluiper in café

De politie heeft dinsdagnacht in een café in de Peperstraat een 26-jarige insluiper uit Groningen aangehouden. Een portier zag dat de verdachte in een ruimte van het café was, waar personeelsleden hun eigendommen hebben liggen. Hij hield de Stadjer vast tot de politie gearriveerd was. Die hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is ingsloten.

Groningen: Stadjer wil buit terugpakken

Een 31-jarige Groningen heeft dinsdagavond geprobeerd de buit van een inbreker terug te pakken. De Stadjer zag een onbekende man een woning in de Nieuwe Blekerstraat uit lopen met een laptop in zijn hand. De Groninger sprak de man aan met de vraag wat hij met de draagbare computer moest. Hierop ontstond een discussie en duw-en-trekwerk. Een tweede verdachte kwam ondertussen aanlopen en bedreigde de Stadjer. Beide verdachten wisten daardoor te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Drie Stadjers beroofd

De politie doet onderzoek naar drie berovingen die dinsdag plaats hebben gevonden. Dinsdagmorgen werd een 34-jarige Groningse op de Van Hallbrug, nabij het centraal station, beroofd van haar tas. Een getuige probeerde de vrouw nog te helpen, maar de verdachte wist op een fiets te ontkomen. In de middag werd een 87-jarige Stadjer beroofd toen hij boodschappen bij een woning aan de Johan de Witstraat naar binnen wilde brengen. De man werd van achteren vastgepakt en de verdachte wist er met een mobiele telefoon vandoor te gaan. Een 21-jarige inwoonster van Groningen werd rond 20.00 uur vastgepakt in een portiek in de Grote Beerstraat. Ook zij moest afstand doen van enkele goederen. In alle drie gevallen spreken de gedupeerden van een donkergekleurde man. De politie onderzoekt of er een relatie ligt tussen de berovingen.

Stadskanaal: politie rolt hennepkwekerij in woning op

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Scheepswerfstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie trof na een anonieme tip in twee slaapkamers van de woning de kwekerij met 355 hennepplanten aan. De hennepkwekerij werd opgeruimd en door de milieudienst afgevoerd. De politie constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 30-jarige bewoner zal binnenkort worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: bromfietser botst tegen boom

Een 16-jarige jongen uit Ter Apel is dinsdagavond op de kruising Schotslaan met de Oosterstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Ter Apeler raakte tijdens het afslaan in de bocht de controle over het stuur kwijt. Hij botste vervolgens tegen een boom. De jongen werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een 14-jarige jongen uit Ter Apel, die achterop zat, bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Overschild: Stadjer gewond bij aanrijding

Een 31-jarige automobilist uit Groningen is dinsdagochtend op de kruising Meenteweg met de Oosterpaauwenweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer verleende op de kruising geen voorrang aan een 36-jarige man uit Zuidbroek, die in een bestelauto reed. Door de aanrijding liep de 31-jarige man letsel op aan zijn ribben. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook de man uit Zuidbroek moest zich met een pijnlijke hand onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 844, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: onbekend, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Bedum, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1767, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: onbekend, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1824, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.