Rijkswaterstaat: wees voorbereid op storm

Rijkswaterstaat adviseert iedereen te anticiperen op de harde wind. Ten westen van Utrecht komen zware windstoten voor. Vrachtwagens en vooral lege vrachtwagens worden geadviseerd om de Moerdijkbrug, de Brienenoordbrug en de Haringvlietbrug te mijden tussen 10 uur en 14 uur. Daarnaast dienen zij hun snelheid aan te passen. Lege vrachtwagens wordt geadviseerd alle Noord Zuid bruggen te mijden

Op de Moerdijkbrug is de snelheid omlaag gebracht tot 50 kilometer per uur en is een rijstrook in beide richtingen afgesloten. Dit wordt aangegeven op de matrixborden boven de weg. Op de Brienenoordbrug is een omleiding ingesteld voor het vrachtverkeer, dat geadviseerd wordt door de Beneluxtunnel te rijden.

Deze preventieve maatregelen zijn getroffen om ontwrichting van het verkeer te voorkomen en dat de bruggen voor vrachtverkeer moeten worden afgesloten.

Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om de gevolgen van de harde wind zo klein mogelijk te maken. Wegwerkzaamheden zijn afgelast en op bruggen zijn de tenten preventief weggehaald. Ook worden extra weginspecteurs ingezet om het verkeer te geleiden en bij eventuele ongevallen deze zo snel en veilig mogelijk af te handelen en de weg weer vrij te maken.

Noot voor redacties (