Politie Gelderland-Midden

Mishandeling bij ruzie in bus, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 12-3-2008 11:17:12

EDE - De Edese politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een lijnbus op de Veenderweg. Een 59-jarige Edese vrouw had daarbij klappen opgelopen maar was niet zichtbaar gewond geraakt. Een tot dusver onbekende medepassagier wist de vrouw te ontzetten waarop haar belagers uit de bus stapten en op de vlucht sloegen.

Volgens het slachtoffer wilde ze dinsdagavond rond half zeven plaatsnemen op een bank tegenover twee meisjes. De meisjes hadden hun voeten echter op de bank liggen. Toen het slachtoffer daar een opmerking over maakte ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer door een van de meisjes in het gezicht zou zijn gespuugd. Op dat moment zou er een jongen van achter uit de bus zijn gekomen die het slachtoffer had vastgepakt. Een van de meisjes zou toen kans hebben gezien de vrouw te slaan en omver te duwen. Een andere buspassagier greep vervolgens in waarna de meisjes en de jongen de bus uit vluchtten.

Tips
Het meisje dat geslagen zou hebben was volgens het slachtoffer tussen de 17 en 18 jaar, had een smal postuur en donker haar in een paardenstaart. Ze had een licht getinte huidskleur en droeg een donkerkleurige jas. De jongen die haar had vastgepakt zou een Noordafrikaans uiterlijk hebben en was ongeveer 1.70 m lang. Hij had eveneens een smal postuur en smal gezicht en droeg kort krullend haar. De jongen zou een beige suède driekwarts jas hebben gedragen. Van de buspassagier die het slachtoffer wist te ontzetten is slechts bekend dat blank was, een fors postuur had en ongeveer 50 jaar oud was. Getuigen die het voorval hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook de passagier die het slachtoffer had ontzet wordt verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844.
(08-035200)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie zoekt getuigen diefstal met geweld (recitificatie)