Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 12 maart 2008

Drie mannen aangehouden na overval tankstation

Losser/Oldenzaal

Een 20-jarige en twee 22-jarige mannen uit Oldenzaal werden aangehouden. Het drietal wordt er van verdacht een overval op een tankstation aan de Enschedesestraat in Losser te hebben gepleegd op zaterdag 5 januari 2008.

Op zaterdag 5 januari werd omstreeks 19.10 uur gemeld dat twee mannen een overval hadden gepleegd op een tankstation aan de Enschedesestraat in Losser. Ter plaatse spraken agenten met een 19-jarige medewerkster van het tankstation, die vertelde dat twee jonge mannen even daarvoor, onder bedreiging van een mes, geld hadden weggenomen uit de kassa.

De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke daders van de overval. Onder meer naar aanleiding van een getuigenoproep in de media en in het opsporingsprogramma 'Onder de Loep' (RTV Oost) kwamen enkele tips binnen.

Naar aanleiding van het onderzoek konden tussen dinsdag 19 februari en maandag 3 maart een 20-jarige en twee 22-jarige Oldenzalers worden aangehouden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een 22-jarige en een 20-jarige man uit Oldenzaal samen de overval gepleegd hebben. Een derde man, een eveneens 22-jarige Oldenzaler, stond verderop met een auto op het tweetal te wachten. Het drietal is vervolgens met de auto weggereden.

Het drietal is na aanhouding voorgeleid aan de Officier van Justitie. Alle drie de mannen zijn in bewaring gesteld en zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden voor hun daden. (08-002213)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van zondag 6 januari j.l.:

Gewapende overval tankstation

Losser

Twee mannen overvielen zaterdagavond 5 januari '08 omstreeks 19.07 uur het tankstation aan de Enschedesestraat in Losser. Zij bedreigden de 19-jarige medewerkster met een wapen en hebben geld buitgemaakt. De daders zijn lopend vertrokken in de richting van Enschede. De gealarmeerde politie heeft onmiddellijk onderzoek ingesteld.

Signalement van de dader 1:
- 1.80 meter lang
- normaal postuur
- blauw/grijze ogen
- blanke/lichte huidskleur
- zwarte muts op

- grote zwarte shawl
- zwarte handschoenen
- zwarte jas

- spijkerbroek

- sprak accentloos Nederlands Dader 2 was kleiner dan dader 1. Hij was donker gekleed en droeg tevens een shawl. De politie verzoekt burgers die bijzonderheden hebben waargenomen in de buurt net voor of na de overval contact op te nemen. Telefoon 0900-8844. Of anoniem met bel M. 0800-7000. (08-002213)

Hennepkwekerijen opgerold

Oldenzaal/Goor

In woningen aan de Meidoornstraat in Goor en aan de Duivekervel in Oldenzaal werden op dinsdag 11 maart twee hennepkwekerijen opgerold. De eigenaren van de kwekerijen werden aangehouden.

Op dinsdag 11 maart trof de politie omstreeks 09.50 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een woning aan de Meidoornstraat in Goor. De kwekerij, bestaand uit 178 planten, werd ontmanteld. Alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen en vernietigd. De bewoner van het pand, een 41-jarige man uit Goor, werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Later die dag, omstreeks 16.00 uur, werd in een woning aan de Duivekervel in Oldenzaal eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bleek niet meer in werking te zijn. Op de zolder werden 150 potten aangetroffen, waar vermoedelijk hennepplanten in hebben gestaan. Ook werden, onder andere, lampen aangetroffen die gebruikt worden voor het kweken van hennep. Alle aangetroffen apparatuur werd ook hier in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen. De 33-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-031463 / 08-030648)

Onverzekerde auto in beslag genomen

Enschede

Een 48-jarige automobilist werd dinsdag 11 maart door de politie op de Espoortstraat in Enschede aan een verkeerscontrole onderworpen. Omdat de auto waar de man in reed niet verzekerd bleek te zijn, werd het voertuig in beslag genomen.

Op dinsdag 11 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 09.40 uur een auto rijden op de Espoortstraat in Enschede. Om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd de auto aan de kant gezet. Omdat uit onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was, werd het voertuig in beslag genomen. Tegen de bestuurder van de auto, een 48-jarige Enschedeër, wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een onverzekerde auto. Een inzittende van de auto, een 25-jarige vrouw uit De Lutte, bleek geen gordel te dragen. De vrouw kreeg hiervoor een bekeuring. Ook bleek zij nog een boete open had staan van ruim 90 euro of 7 dagen gijzeling. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau. Toen in de loop van de middag de boete betaald werd, kon de vrouw het bureau weer verlaten. (08-031137)

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 14-jarig meisje uit Enschede raakte dinsdag 11 maart gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 55-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Enschede. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Asterstraat en de Laaressingel in Enschede.

Op dinsdag 11 maart werd omstreeks 10.50 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Asterstraat en de Laaressingel in Enschede. Ter plaatse bleek een 14-jarig meisje uit Enschede te zijn aangereden door een 55-jarige automobilist uit Enschede. De 55-jarige was de kruising genaderd vanaf de Asterstraat. Op de kruising wilde de man rechtsaf de Laaressingel op rijden. Bij het afslaan zag de man het meisje op haar fiets over het hoofd, waardoor beiden in aanrijding kwamen.

Bij de aanrijding raakte de 14-jarige Enschedese gewond aan haar pols. Zij werd per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. (08-031187)

tel.: 053-4555588


---- --