Jongeren hekel aan gele tanden

12/03/2008 12:01

Prestos BV

Jongeren hekel aan gele tanden

Amsterdam, woensdag 12 maart 2008 - Veel jong volwassenen willen geen gele tanden en geven aan zich wel eens te storen aan de gele tanden van mensen in hun omgeving. Uit onderzoek gehouden door WIT tanden bleek centers blijkt verder dat de meerderheid van de ondervraagden graag zijn of haar tanden wit zou willen laten maken door middel van tanden bleken.

Uit het onderzoek, gehouden onder 455 jong volwassenen in de leeftijd range van 18 tot en met 35, blijkt dat maar liefst 76% van de jong volwassenen aangeeft graag wittere tanden te willen hebben. Daarnaast vindt 81% van de ondervraagden een frisse adem en een schone mond belangrijk. Het is zelfs zo dat 63% zich wel eens stoort aan vergeelde gebitten van mensen in hun omgeving. Om zelf witte tanden en een schoon gebit te hebben poetst 17% van de jongeren zijn tanden 3 keer per dag. Opmerkelijk is dat slechts 22% van de ondervraagden een elektrische tandenborstel gebruikt om zijn of haar tanden te reinigen.

Ook gaan steeds meer jong volwassenen, al dan niet onder professionele begeleiding, over tot het wit maken van hun tanden. 61% heeft wel eens een whitening tandpasta geprobeerd om zijn of haar tanden witter te maken en 53% denkt er wel eens over na om zijn of haar tanden in de toekomst te laten bleken.Veiligheid wordt daarin het belangrijkst gevonden.

David Pinto, woordvoerder WIT: 'Tanden worden zowel in het sociale als de zakelijke omgeving steeds meer een visitekaartje. Een mooi wit gebit wordt steeds belangrijker. De vraag van jongeren rond de 16 jaar wordt ook steeds groter. Deze groep mensen moeten wij echter teleurstellen, de minimum leeftijd bij WIT is namelijk 18 jaar"

Over WIT:
WIT tanden bleek centers staat voor deskundigheid en professioneel tanden bleken in een ontspannen omgeving. WIT werkt als enige lifestyle winkel formule in Nederland, met de door tandarts gecertificeerde BriteSmile methode. Door middel van de veilige BriteSmile methode worden tanden in één uur gemiddeld negen tinter lichter gemaakt. WIT heeft vestigingen in Amsterdam, Den-Haag, Rotterdam en Maastricht.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.wit.nl