Internationale Vierdaagse Nijmegen

Wandelsportorganisatie KNBLO-NL viert in 2008 haar 100-jarig jubileum en gaat wandelen in China. Wilt u ook mee? Schrijf nu in!

Persbericht
Nijmegen, 11 maart 2008

Voorverkoop tribunekaarten intocht 92ste Vierdaagse van start Meer aankleding en sfeer tijdens intocht Vierdaagse

Het officiële startschot voor de voorverkoop van tribunekaarten voor de feestelijke intocht van de Vierdaagsewandelaars op de Via Gladiola, op vrijdag 18 juli 2008, wordt vandaag gegeven. Het ACBN Evenementenbureau Nijmegen verzorgt dit jaar de organisatie en exploitatie van de tribunes op de St. Annastraat tijdens de intocht. ACBN levert hiermee een extra inspanning in het kader van de op gang komende samenwerking tussen het ACBN als organisator van de Vierdaagsefeesten en Stichting DE 4DAAGSE als organisator van de marsen.
Voorheen viel de exploitatie onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Omdat zij vindt dat de organisatie beter tot zijn recht zal komen in de publieke sector, heeft de gemeente besloten om de tribune exploitatie in overleg met betrokken partijen over te dragen aan het ACBN.

Aantrekkelijker
We hebben het voorstel van de gemeente Nijmegen eigenlijk direct omarmd, aldus Wim Smids, directeur van het ACBN. Er is eerst onderzoek gedaan naar de ins- en outs van deze klus en vervolgens zijn we met de gemeente tot overeenstemming gekomen om de zaak over te nemen. Hein van den Hoogen, coördinator tribunes, vult aan: We hebben aanpassingen doorgevoerd en ik verwacht dat daarmee de tribunes er nog aantrekkelijker uit gaan zien. Toeschouwers kunnen vertrouwen op een sfeervol aangeklede tribuneplaats waarmee we de lopers op een feestelijke manier binnen kunnen halen. Geïnteresseerden kunnen alléén in de voorverkoop een kaartje kopen tegen de gebruikelijke tarieven.

Sfeervol
Meer en betere aankleding van de tribunes draagt natuurlijk alleen maar bij aan een sfeervolle en geslaagde intocht. Omdat alles in goed overleg gebeurt, zijn wij erg blij met het ACBN Evenementenbureau als exploitant van de tribunes, reageert marsleider Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE.

Vroeg
Het tribunegebied zal voor het eerst worden ingedeeld in vier deelgebieden. Er zijn 3 publiekstribunes (St. Annastraat, Keizer Karelplein en Oranjesingel) en er is één eretribune (St. Annastraat t.h.v. De Vereeniging), hiervoor zijn geen kaarten te koop. Van den Hoogen: Voorheen moest men een kaartje voor een specifieke tribune van C t/m Z kopen, dit jaar hebben we de tribunes samengevoegd. Mensen die toch op een specifieke plaats willen zitten, moeten er dus vroeg bij zijn! De kaartverkoop start vandaag en is uitsluitend via het Nijmeegs UITburo/VVV.

Prijzen 2008:
Publiekstribune (kuipstoelen) Keizer Karelplein à 14,- Publiekstribune (zitbanken) St. Annastraat (excl. eretribune) à 9,- Publiekstribune (zitbanken) Oranjesingel à 7,-
Publieksruimte St. Annastraat voor invaliden (max. 1 begeleider per persoon) à 9,-
Servicekosten: 1,- per kaart o.b.v. voorverkoop.

Openingstijden:
Nijmeegs UITburo/VVV (gevestigd in de Stadsschouwburg aan het Keizer Karelplein, te Nijmegen): ma t/m vr 9.30 tot 17.30 uur, za 10.00 tot 17.00 uur (zo 13 juli 2008 geopend). Meer informatie via 0900? ( 0,45/min), of op de website www.uitburo.nl/nijmegen.