Gemeente Harenkarspel


Naam brede school Tuitjenhorn wordt: De Hoge Akker

Woensdag 12 maart heeft demissionair wethouder Scheltema de Heere samen met kinderen de naam onthuld van de Brede School van Tuitjenhorn, het wordt De Hoge Akker.
Hiervoor was een prijsvraag gehouden onder de ouders van de kinderen van de Barbaraschool. De samenwerkende partners van de Brede School hebben zich gebogen over alle inzendingen en kozen unaniem deze naam. De Hoge Akker is bedacht door de familie Tijm van de Manusveert in Tuitjenhorn. Zij werden beloond met een dinerbon van honderd euro en boeket. hoge akker
De inzenders geven aan dat het land aan de Bladstraat, rechts vanaf de Dorpsstraat gezien (waar nu huizen en volwasseneneducatie De Noordkop staan) voorheen de hoge akker heette. De naam spreekt de gebruikers aan omdat Tuitjenhorn is omgeven door akkers en de inwoners veelal werkzaam zijn in landbouw (gerelateerde) bedrijven. De akker staat symbool voor zaaien, zorgen, oogsten, ontwikkelen en groeien. Dat is ook het streven van de Brede School, om de talenten (het zaaigoed) optimaal tot ontwikkeling te laten komen. De akker levert voedsel voor lichaam en indirect ook voor de geest. Stichting Flore die het basisschooldeel beheert, staat ook voor floreren, groeien, ontwikkelen en tot bloei laten komen. Het woord hoge verwijst daarnaast naar het gebouw dat waarschijnlijk twee verdiepingen gaat tellen.

De naam van de school werd onthuld in bijzijn van de inzenders en kinderen die hiervoor een schilderij hebben gemaakt met de naam De Hoge Akker.
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600