Gemeente Enschede

Nieuwe expositie in Galerie Werkplein Enschede

Kunstenares Stans Bakker exposeert "Een andere wereld"

In Werkplein Enschede is de expositie "Een andere wereld" van beeldend kunstenares Stans Bakker te bewonderen. Werkplein Enschede is naast het centrum voor werk en opleiding ook het centrum voor talent en creativiteit.

Werkzoekenden krijgen evenals de tweede exposant, Stans Bakker, de kans om te laten zien wat ze kunnen en zodoende hun naamsbekendheid te vergroten. Stans heeft de kans gegrepen en in het Werkplein is haar expositie "Een andere wereld" te bewonderen. Stans vindt het een uitdaging om iets toe te voegen aan de ruimte in het Werkplein, waar iedereen voor allerlei werkgerelateerde zaken terecht kan. De kunstenares hoopt door de expositie de gedachten van de toevallige beschouwer even tot rust te brengen, en in positieve zin te beïnvloeden. "De kuierende medemens mag zich door de aanblik van het kleurrijke werk zich even in een andere wereld wanen", aldus Bakker. De expositie bestaat uit zo'n 15 schilderijen die opvallen door de levendigheid en helderheid.

Over de kunstenares
Stans Bakker is in 1994 afgestudeerd aan de AKI in Enschede en heeft zich op het gebied van de schilderkunst ontwikkeld, waarvan diverse exposities getuigen, waaronder de Roombeekkunst expositie in het Balengebouw in Enschede.
Daarnaast heeft zij zich altijd geïnteresseerd voor filosofische vraagstukken, zoals de vraag naar de betrouwbaarheid van de waarneming. Een enkele keer komt dit ook in een schilderij tot uiting. De bomenserie is hiervan een voorbeeld.

Werkplein Enschede
Werkplein Enschede is de plek waar alle diensten op het gebied van werk en inkomen bij elkaar komen. De kracht van het Werkplein is de bundeling van expertise tussen CWI, UWV, de gemeenten Enschede en Haaksbergen en andere partijen op het gebied van werk. Samen werken zij aan één gestroomlijnde dienstverlening voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Daarnaast is Werkplein Enschede voortdurend op zoek naar manieren om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Zo organiseert het Werkplein verspreidt over het jaar verschillende activiteiten zoals banenmarkten en vacaturecafés. Het initiatief Galerie Werkplein is hier ook een voorbeeld van.

12 maart 2008