Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 12-03-2008

Verdachte situatie: bel 112

Flatscreens geliefde buit bij woningsnelkrakers

MAARSSEN Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als in de nacht van zaterdag op zondag is in de wijk Pauwenkamp een poging gedaan om een flatscreen te stelen.

In beide gevallen vond de woningsnelkraak tussen 04.30 uur en 05.00 uur plaats. De bewoners werden door de harde knal van het vernielen van een ruit van de woning gewekt. Toen zij poolshoogte gingen nemen, bleek dat het de verdachten niet was gelukt de flatscreen te stelen. In beide gevallen zagen de bewoners nog wel twee jongens/mannen in donkere kleding op een scooter wegrijden.

Toename

De politie in Maarssen ziet een stijging van het aantal woningsnelkraken. In de nacht van 25 op 26 februari waren drie woningen in Maarssen-dorp het doelwit. In deze gevallen werd een steen door de ruit gegooid en werd een flatscreen gestolen. De politie houdt verscherpt toezicht en surveilleert extra. De kans verdachte(n) aan te houden wordt echter verhoogd als u als inwoner ook alert bent op verdachte situaties.

Verdachte situatie: bel 112

Mocht mensen zien die zich verdacht rond woningen ophouden, die erg nadrukkelijk in autos kijken of bijvoorbeeld vernielingen plegen: bel 112. Geef daarbij de locatie, het signalement van de verdachte(n), looprichting en eventueel kenmerken van het gebruikte voertuig (merk, type, kleur, kenteken) door. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n).

Alcohol

LOENEN AAN DE VECHT Op dinsdagavond 11 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 23.30 uur zagen agenten een automobilist over de Slootdijk rijden. Hij had kennelijk moeite in een rechte lijn te rijden, waarop de agenten hem controleerden. De automobilist, een 56-jarige man uit Nigtevecht, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 375 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Gestolen fiets en fietskarretje

HARMELEN/WOERDEN Dankzij speuren op het internet haalde een bewoner van Harmelen in Woerden zijn fietskarretje boven water.

Tussen maandagavond 3 en dinsdagochtend 4 maart werden op de Meerkoet in Harmelen een fiets en een fietskarretje (aanhangwagentje voor fiets) gestolen. De 46-jarige eigenaar

keek op verkoopsites op internet en kwam daar op dinsdag 11 maart naar zijn idee zijn karretje tegen. Die werd door een man in Woerden te koop aangeboden. De Harmelaar ging naar het politiebureau, deed aangifte van de diefstal en meldde zijn ervaring.

Agenten gingen naar de woning van de betreffende verdachte, een 50-jarige man uit Woerden. Daar troffen zij inderdaad het gestolen karretje aan. Tevens stonden nog zeven fietsen in de tuin. In ieder geval één daarvan was van diefstal afkomstig. De fiets was in Zuid Holland gestolen. Het karretje en de fiets werden in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietser mishandeld

MAARSSEN Een 16-jarige jongen uit Maarssen werd op dinsdagmiddag 11 maart kennelijk zonder enige aanleiding mishandeld.

Rond 14.45 uur fietste de jongen over het fietspad van Duivenkamp in de richting van Antilopespoor. Er kwam een scooter met twee opzittenden naast hem rijden. De bestuurder vroeg hem de weg, waarop de fietser hen de weg wees.

Even verderop, op de fietsbrug van Duivenkamp naar Antilopespoor, hoorde hij dat hij van achteren door een scooter werd genaderd. Hij werd ingehaald door de jongens die hem eerder de weg hadden gevraagd en kreeg een vuistslag tegen zijn hoofd. Vervolgens werd hij tot stoppen gedwongen. Hij werd aangevallen door de passagier. Dankzij zijn ervaring in vechtsport kon de Maarssenaar de meeste klappen afweren, maar niet alle. Vervolgens gingen de verdachten er op hun scooter vandoor. Het slachtoffer was op zijn hoofd geraakt en deed aangifte.

Signalementen:

Bestuurder: blanke jongen van 16 20 jaar, 1.70 1.80 meter, breed postuur, zwart haar en hij had een zwarte pothelm op. Hij droeg een zwart jack met capuchon en een donkerblauwe spijkerbroek. Hij sprak met een Utrechts accent;

Passagier: blanke jongen van 16 20 jaar, 1.80 1.90 meter, tenger postuur, blonde wenkbrauwen. Hij droeg een zwart jack en lichtblauwe spijkerbroek. Ook hij had een zwarte pothelm op. Het tweetal reed op een zwarte scooter.

Aan getuigen van de mishandeling of mensen die menen de verdachten te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Motor onderuit, auto rijdt door

WOERDEN Een 36-jarige motorrijder uit Zegveld ging op dinsdag 11 maart onderuit omdat hij moest uitwijken voor een auto.

Rond 17.45 uur reed de motorrijder over de Zegveldse Uitweg in de richting van Zegveld. Hij haalde een automobilist in, maar op het moment dat hij dat deed, haalde die automobilist een andere auto in. Om een aanrijding te voorkomen, moest de motorrijder uitwijken, waardoor hij in de berm terecht kwam en onderuit ging.

De Zegvelder liep letsel aan zijn schouder op en zijn motor raakte behoorlijk beschadigd. De automobilist waarvoor hij uitweek, reed door. De auto was een blauwe Ford Focus station.

Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Babbeltruc

MAARSSEN Een meteropnemer stal op dinsdag 11 maart de bankpas van een hoogbejaarde vrouw en pinde er geld mee.

Rond 12.00 uur werd door een man bij de woning van een 93-jarige vrouw aan Bisonspoor aangebeld. Zij deed open en de man gaf aan de meteropnemer te zijn. De vrouw liet hem binnen. Met een smoesje wist hij in het bezit van haar bankpas en pincode te komen. Vervolgens verliet hij de woning.

Vlak daarna ontdekte de hoogbejaarde vrouw dat haar bankpas weg was. Zij belde haar dochter, die direct naar de bank liep om de pas te laten blokkeren. In de tussentijd had de verdachte al kans gezien een behoorlijk geldbedrag te pinnen.

De verdachte was een blanke man van 35 - 45 jaar, slank postuur, donkerblond kort haar en hij sprak algemeen beschaafd Nederlands. Hij droeg een grijs/beige colbert, een grijze pantalon, een overhemd (kleur onbekend) en een stropdas.

Aan getuigen die de verdachte op dinsdag 11 maart op of rond Bisonspoor hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Jongen mishandeld

BREUKELEN Een 15-jarige jongen uit Maarssen werd op dinsdag 11 maart het slachtoffer van een mishandeling.

Rond 14.15 uur liep de 15-jarige jongen over de Jan Evertse Boutstraat. Hij zag dat een scooter met daarop twee jongens aan kwam rijden. Hij had het tweetal even daarvoor op een schoolplein aan de Engel de Ruijterstraat gezien.

Het tweetal passeerde hem eerst, waarbij één van hen iets naar de 15-jarige jongen riep. Hij riep iets terug, waarna het tweetal stopte. De passagier stapte af, viel de jongen aan en mishandelde de Breukelaar. Daarna gingen de verdachten ervandoor.

Het slachtoffer liep door de mishandeling een zware hersenschudding en letsel aan zijn hoofd en knie op. Hij deed aangifte van zware mishandeling.

De verdachten reden op een zwarte scooter, een Puch Zipp, zonder kentekenplaat. Beiden hadden een zwarte helm op.

Aan getuigen van de mishandeling of aan mensen die weten wie de verdachten zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.