Gemeente Coevorden

Omgeving Weeshuisweide op de schop

Het aanzicht van de Weeshuisweide ziet er sinds vorige week heel anders uit. Nog lang niet zoals het moet worden, maar wel met bijzondere doorkijkjes van de Aleida Kramersingel naar de Weeshuisstraat en andersom.

De Weeshuisweide wordt opnieuw ingericht, naar een ontwerp van Bureau Khandekar. Met de werkzaamheden voor de 1e fase is nu een start gemaakt. In het ontwerp van Bureau Khandekar komen de verschillende historische lagen die de Weeshuisweide oorspronkelijk had, naar voren. De motte vormt daarbij een belangrijk element. Vanaf de Weeshuis-weide is de motte straks het meest zichtbaar; een wandelpad geeft de ligging van de oude moddersloot aan en daarnaast komt een verlaagd gebied waar vroeger de oude gracht lag. Aan de overzijde van de gracht komen op dezelfde hoogte als het wandelpad de citadelpunten, uitgevoerd in strak gazon.

Rondom Zorgcentrum Aleida Kramer gaat ook het een en ander gebeuren. Het achterterrein wordt opnieuw ingericht en daarmee komt de parkeerplaats achter het centrum tijdelijk te vervallen. Dit tijdelijke ongemak heeft uiteindelijk als doel het creëren van 50 extra parkeerplaatsen en een goede verlichting. De Aleida Kramersingel, werkvak Kasteel-Aleida Kramerstraat- wordt vanaf 25 maart tot en met 16 mei 2008 afgesloten. Dit in verband met werkzaamheden in het kader van het Masterplan Centrum Coevorden. Een omleiding wordt met borden aangegeven.