KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

12-3-2008

Wereldkampioenschap Finnmasters in Medemblik waarschijnlijk grootste Finnjollen veld ooit

Het dit jaar te houden WK Finnmasters van 10 tot 16 mei (pinksteren) op Medemblik heeft inmiddels meer dan 240 inschrijvingen binnen uit 25 landen. Een groter aantal Finnen is nog niet eerder op één evenement aan de start verschenen.

De Nederlandse Finnmasters zullen zich goed prepareren voor deze serie en beginnen dit jaar extra vroeg met trainen. Het is gebruikelijk dat het land waar het WK gehouden wordt extra trainingsuren maakt om een wereldkampioen af te kunnen leveren. Zo leverden zowel Duitsland als Italië eerder wereldkampioenen af, respectievelijk Bieberitz en Santoni (oud-wereldkampioen Star). Finnclub Holland hoopt nog op inschrijvingen van enkele oud-Olympiagangers, zoals Heiner of
Neeleman, om het Hollandse team te komen versterken.

De masters varen in groepen en worden bij de einduitslag nog eens verdeeld in de categorieën master (40+), grandmaster (50+), great grandmaster (60 +) en great great grandmaster (70+). De oudste deelnemer is traditiegetrouw Didier Poissent (1923) die bij harde wind steevast als eerste de haven uit gaat. Hij is geen onbekende in de Finnklasse en deed in de Finn mee aan de Olympische spelen van 1956.

Voorzitter Ewout Meijer is uitermate content met het aantal
inschrijvers tot nu toe en verwacht dat het aantal inschrijvers de komende maanden nog omhoog gaat.

Er wordt uiteraard gezeild vanaf het regattacentrum Medemblik op het IJsselmeer. De organisatie van dit wereldkampioenschap is in handen van WV Hollandia in samenwerking met het Witte Huis.

Verdere informatie is te vinden op www.finn-sailing.nl en
www.finn-world-master.com.

Internetadres: www.finn-sailing.nl