Politie Noord-Holland-Noord

Zes gewonden bij aanrijding

Stompetoren, 12-03-2008 o Op woensdagmorgen 12 maart 2008 omstreeks 06.05 uur vond er op de kruising Noordervaart-Oterlekerweg in Stompetoren een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto.

Een 26-jarige Alkmaarder reed in de bestelwagen over de Oterlekerweg. Bij de kruising wilde hij deze recht oversteken of linksaf in de richting Hoorn rijden. Hij zag echter een personenauto over het hoofd die voor hem van links (vanuit de richting Alkmaar) aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 65-jarige man uit Egmond aan Zee. Er ontstond een aanrijding waarbij de bestuurders en meerdere inzittenden gewond raakten. De slachtoffers werden naar diverse ziekenhuizen in de omgeving overgebracht.

In de bestelauto zaten naast de bestuurder een 57-jarige man uit Stompetoren en mannen van 18 en 40 uit Alkmaar. Allen werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

In de personenauto zat naast de bestuurder nog een 35-jarige man uit Egmond aan Zee. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de aanrijding werd assistentie veleend door de brandweer, meerdere ambulances en twee traumahelis. De weg is enkele uren afgezet geweest.