Gemeente Venlo


Gehandicaptenraad Venlo lanceert scootmobielroutes

12-3-2008

De Gehandicaptenraad Venlo heeft in eigen beheer een drietal routes voor scootmobiel-gebruikers en gebruikers van elektrische rolstoelen ontwikkeld.

De routes voeren door de stadsdelen Tegelen, Venlo en Blerick, Boekend en Hout-Blerick. Naar verwachting komt medio 2008 een route door Belfeld beschikbaar. De lengte van de routes is circa 20 kilometer en voert door de betreffende stadsdelen.

De in gebruikneming van de route in Tegelen, en hiermee de start van dit project, wordt met enig feestelijk vertoon gepresenteerd. Medewerking bij de eerste rit verlenen een dertigtal vrijwilligers van de Gehandicaptenraad en wethouder Jan Lamers. Op deze dag zal ook een gedeelte (ca. 7 km) van de route door Tegelen gereden worden.

Voor inwoners van groot Venlo die gebruikmaken van een scootmobiel of elektrische rolstoel, bestaat de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan de rit op onderstaande datum. U kunt zich melden bij het startpunt. Na afloop wordt een kop koffie of thee aangeboden.

Datum start project : woensdag 26 maart 2008
Tijd : 13.30 uur
Locatie/startpunt station Tegelen.

Alle gebruikers van elektrische rolstoelen en scootmobielen in de gemeente Venlo kunnen op 26 maart bij het startpunt de gratis routebeschrijvingen afhalen. Gebruikers van genoemde voertuigen, ook buiten de gemeente Venlo, kunnen de routes vanaf 26 maart 2008 gratis afhalen bij de VVV, Nieuwstraat 40-42 in Venlo.

Men kan de routebeschrijvingen ook bestellen bij de Gehandicaptenraad Venlo, via :


· Telefoon 077- 463 3885

· info@gehandicaptenraadvenlo.nl

· www.gehandicaptenraadvenlo.nl

Downloaden vanaf de genoemde website van de Gehandicaptenraad Venlo is ook mogelijk. Het project wordt gesponsord door de Rabobank Venlo e.o.