Gemeente Hengelo

Actueel

Langestraat wordt heringericht

Hengelo, 11 maart 2008

Langestraat wordt heringericht

Dinsdag 11 maart wordt begonnen met de herinrichting van de Langestraat. De terrassen worden verbreed, er komt nieuwe straatverlichting en er worden drie bomen geplant. De uitstraling van de Langestraat als terrassenstraat en sfeervolle entree naar de binnenstad wordt hierdoor sterk verbeterd.

De Langestraat is een belangrijke entree naar de binnenstad. Een van de uitkomsten van het onlangs gehouden binnenstadsdebat is dat de entrees naar de binnenstad verbeterd moeten worden. Ze zouden vooral uitnodigender gemaakt moeten worden.
De verbetering van de inrichting van de Langestraat past daar in.

Vorig jaar voerde de gemeente op verzoek van de horecaondernemers in de Langestraat een proef uit met een tijdelijke verbreding van de trottoirs, waardoor meer ruimte ontstond voor terrassen. Inmiddels heeft er een evaluatie plaatsgevonden.
Op basis daarvan worden de trottoirs aan de zuidzijde verbreed. De parkeerplaatsen worden verhoogd aangebracht. Het troittoir zo ingericht dat er in winterperiode, als er geen terrassen staan, geparkeerd kan worden. De parkeerplaatsen aan de het begin van de Langestraat blijven ook in de zomer beschikbaar.

Voor de start van het terrassenseizoen, op 1 april, zullen de trottoirs aan de zuidzijde (de kant van o.a. Het Uurwerk) zijn verbreed.
Door het planten van de drie bomen gaat er één parkeerplaats aan de zuidzijde van de Langestraat verloren. Ook de straatverlichting wordt aangepast.