Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Klarenbeek - Bromfietser gewond na aanrijding auto        |
Een 16-jarige bromfietser uit Apeldoorn raakte dinsdag 11 maart omstreeks 07:50 uur gewond nadat hij in aanrijding was gekomen met een auto, bestuurd door een 60-jarige plaatsgenoot. De aanrijding ontstond op de kruising Klarenbeekseweg/ Oosterbroekseweg.

De bromfietser reed over het fietspad van de Klarenbeekseweg in de richting van Kanaal Zuid. Op de kruising Klarenbeekseweg/ Oosterbroekseweg zag de jarige automobilist de bromfietser over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte hierbij gewond aan zijn been en moest met een ambulance worden afgevoerd naar het Lukas ziekenhuis. Zijn bromfiets werd total loss verklaard.

|     |Apeldoorn - Aanrijding auto's twee mannen licht gewond    |
Twee automobilisten, een 28 jarige man uit Apeldoorn en een 40-jarige man uit Ede, raakten dinsdagavond 11 maart licht gewond nadat zij in botsing waren geraakt op de Otterloseweg in Apeldoorn. De beide bestuurders werden met de ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen.

De 28-jarige man reed omstreeks 21.16 uur op de Otterloseweg in de richting van Apeldoorn. In een bocht naar links raakte de man in een slip en kwam daardoor 180 graden gedraaid op de verkeerde weghelft terecht. De 40-jarige man kwam op dat moment tegemoet rijden en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man reed achterop de auto van de 28-jarige Apeldoorner waardoor deze doorschoot en in de nabijgelegen bosjes tot stilstand kwam. Beide voertuigen waren zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 40-jarige man bleek een gekneusde hand te hebben opgelopen. De 28-jarige man werd verzorgd aan een hoofdwond. De Otterloseweg is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer, er was een omleiding ingesteld.

|     |Apeldoorn - Vrouw gewond na aanrijding                    |
Een 48-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte dinsdagavond 11 maart gewond na een aanrijding op de kruising Laan van Zevenhuizen/ Sluisoordlaan. De vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het Lukas ziekenhuis.

De 48-jarige automobiliste reed omstreeks 21.55 uur over de Sluisoordlaan uit de richting van de Tannhauserstraat. Op de kruising Zevenhuizen/ Sluisoordlaan verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende automobilist. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 48-vrouw gewond raakte. Met een ambulance werd ze naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleek dat ze inwendig letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Beide auto's werden total loss verklaard en werden weggesleept.

|     |Apeldoorn - Onder invloed achter het stuur                |
Een 47-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag 11 maart aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 21:10 uur werd de man op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn aangehouden.

Tijdens een alcoholcontrole bleek de automobilist onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promille van 0,94. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod uitgereikt.

|     |Apeldoorn - Twee mannen aangehouden in verduisterde auto  |
Twee 40-jarige mannen uit Deventer werden dinsdagavond 11 maart omstreeks 20:00 uur op de Asselsestraat in Apeldoorn aangehouden. Ze reden rond in een auto die waarvan de eigenaar aangifte had gedaan wegens verduistering.

Surveillerende agenten controleerden de auto en de twee inzittenden op de Asselsestraat. De auto stond gesignaleerd terzake verduistering. De twee mannen werden aangehouden voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen en gaat terug naar de eigenaar in Amsterdam. Tegen de bestuurder volgt een proces-verbaal terzake verduistering van de personenauto. Hij had de auto enige tijd geleden geleend en niet teruggebracht.

|     |Apeldoorn - Man beroofd na wisseltruc                     |
Een 81-jarige man uit Apeldoorn werd dinsdagmiddag 11 maart beroofd van zijn geld nadat een man hem aansprak om geld te wisselen. De verdachte zag daarbij kans om een aantal bankbiljetten uit de portemonnee van de man te pakken.

Op een pad achter de woningen aan de Erasmusstraat in Apeldoorn werd de 81-jarige man omstreeks 15.40 uur aangesproken door een man die in gebrekkig Duits vroeg om geld te wisselen. De 81-jarige man ging hierop in, waarop de verdachte zijn portemonnee afpakte en naar later bleek daaruit een aantal biljetten had ontvreemd.

Doordat de telefoon van de verdachte over ging kon de man zijn portemonnee weer terug pakken en ging de verdachte ervan door. Het signalement van de verdachte is als volgt: getinte huidskleur, in de leeftijd van 40 tot 45 jaar. De man droeg een Y vaal leren jas. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900 8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --