Gemeente Woerden

Gemeente brengt magazine over Waterrijk Woerden uit

11 mrt 2008
De nieuwe woonwijk Waterrijk Woerden is `halverwege'. Reden voor de gemeente Woerden om de balans op te maken. Wat zijn de ervaringen tot nu toe en wat valt daaruit te leren voor de toekomst? In hoeverre zijn de plannen gerealiseerd en wat staat er nog op stapel? In de uitgave Waterrijk Woerden Halverwege is deze informatie gebundeld. Alle huidige bewoners van Waterrijk Woerden en andere betrokkenen ontvangen binnenkort een exemplaar.
In Waterrijk Woerden wonen al diverse mensen, maar er wordt ook nog volop gebouwd. Voor sommige onderdelen van de wijk moeten nog plannen worden vastgesteld. Een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

In het magazine Waterrijk Woerden Halverwege laat de gemeente daarom allerlei mensen aan het woord over deze bijzondere woonwijk. Ambtenaren, maar bijvoorbeeld ook particulieren die zelf een woning bouwden, een ontwikkelaar, een aannemer en een architect. Waar liepen zij tegenaan bij het ontwerpen, het ontwikkelen, het bouwen, het houden van toezicht of het toetsen van bouwplannen? Persoonlijke verhalen, maar herkenbaar voor iedereen die woont of werkt in Waterrijk Woerden. Naast verhalen bevat het magazine veel foto's.

Zij geven een goed beeld van de veelzijdigheid en creativiteit die zo kenmerkend zijn voor deze ambitieuze wijk.

Waterrijk Woerden bestaat uit twee delen. Enerzijds is er het groene Villapark, waar particulieren op kavels een eigen woning kunnen bouwen. Inmiddels zijn hier circa 100 van de 175 kavels uitgegeven.

Anderzijds zijn er vier wooneilanden met een wat stedelijker opzet. Op de eilanden 1 en 2 is al een flink aantal woningen opgeleverd, maar wordt ook nog volop gebouwd. Ook op eiland 3 is de huizenbouw in volle gang; de brede school op dit eiland is sinds januari in gebruik. Andere delen van eiland 3 én eiland 4 zijn nog in voorbereiding. Voor zowel het Villapark als de eilanden geldt dat de woningen zonder uitzondering van hoge kwaliteit zijn en (toekomstige) bewoners alle ruimte krijgen om hun droomwensen te realiseren.

Het uitgangspunt was om 100% consumentgericht te bouwen. Dit houdt in dat kopers al in een vroeg stadium hun wensen kenbaar kunnen maken. Voor circa 30% gebeurt dit via particulier en collectief opdrachtgeverschap, voor 70% via consumentgerichte projectontwikkeling.

Nu al is zichtbaar dat dat resulteert in een grote creativiteit en diversiteit.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |