Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Beperkte schade door harde wind

Publicatiedatum: 12-3-2008 15:30:24

REGIO - Als gevolg van de harde wind hebben zich vandaag in de regio Gelderland-Midden een beperkt aantal incidenten voorgedaan.

o Op de rijksweg A12 nabij Westervoort (op de brug) was er een incident met een vrachtauto. De berichtgeving hierover werd verzorgd door het korps landelijke politiediensten.
o In de ochtend raakten twee auto's door de wind van de weg (Koningsweg in Arnhem, N224 bij Ede). De auto's liepen lichte schade op en niemand raakte gewond.
o Rond 13.15 uur werd door een rukwind een klep van een vrachtwagen uit België afgeblazen; deze beschadigde een richtingbord boven de snelweg A30 bij Ede, die daarop ook deels naar beneden kwam. De brokstukken werden door chauffeurs aan de kant van de weg gelegd, waardoor het verkeer door kon stromen.

Verder kwamen er nog enkele meldingen van afgewaaide dakpannen (kerk Bemmel) en een omgevallen boom (Zevenaar).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Politie zoekt getuigen mishandeling

Publicatiedatum: 12-3-2008 15:31:26

DOESBURG - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een vijftienjarige jongen uit Arnhem. De mishandeling vond op zaterdagavond 8 maart rond negen uur plaats op de Veerpoortwal in Doesburg. De jongen zou daar door meerdere jongens in elkaar geslagen zijn. Hij liep hierbij verschillende verwondingen op. De politie komt tevens graag in contact met de automobilist die het slachtoffer mee heeft genomen in zijn auto en heeft afgezet in Velp.

De Arnhemse jongen deed mee aan een dropping en liep met vijf andere personen op de Barend Ubbinkweg in de richting van het centrum van Doesburg. Op de hoek bij de Veerpoortwal kwamen twee jongens hen tegemoet gefietst. Deze fietsten de groep voorbij, maar kwamen even later terug. Vervolgens zouden zij een blikje met drank tegen het achterhoofd van de Arnhemse jongen gegooid hebben. Op dat moment kwamen er vanuit de kloostertuin nog twee andere jongens aanlopen. De vier jongens zouden de Arnhemse jongen vervolgens meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. De groep waar de jongen mee liep, wist ondertussen te ontkomen. Toen het slachtoffer probeerde weg te komen en hierbij ten val kwam, zou hij door de jongens geschopt zijn. Op dat moment kwam de automobilist aanrijden waarna de jongens wegvluchtten. De automobilist zou nog geprobeerd hebben de daders te pakken te krijgen. Toen dit niet lukte heeft hij het slachtoffer meegenomen in zijn auto en afgezet in Velp.

Getuigenoproep
De leeftijd van de jongens op de fiets ligt volgens het slachtoffer tussen elf en dertien jaar. Eén jongen droeg een gestreepte trui met capuchon en een zwart petje, was ongeveer 1.60 m lang met normaal postuur en had zwart kort haar. De tweede jongen was iets kleiner en droeg een rood/grijze trui met capuchon en had ook zwart kort haar. Het signalement van de overige jongens is niet bekend.

De politie komt graag in contact met de man die het slachtoffer die avond naar Velp heeft gebracht. Ook eventuele andere getuigen die mogelijk informatie hebben die van belang kan zijn, worden verzocht contact op te nemen. De politie is bereikbaar via 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.
(08-033815)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053