Deelgemeente Oud-West Amsterdam


12 maart - Portefeuillehouder laat de handjes wapperen

12 maart 2008

Op woensdag 12 maart vond de eerste in de reeks `straat voor straat'-acties in stadsdeel Oud-West plaats. In weer en wind waren reinigers en stratenmakers aan het werk op de 2e Kostverlorenkade en in de Elisabeth Wolffstraat. Werner Toonk, portefeuillehouder Openbare Ruimte, bood een helpende hand. `De straten liggen er weer prachtig bij!', aldus de trotse bestuurder na afloop.

Van maart tot november krijgt wekelijks een straat of gebied in stadsdeel Oud-West een grondige opfrisbeurt. Omwonenden kunnen vooraf aangeven welke plekjes extra aandacht verdienen. Op woensdag 12 maart was de eerste in een reeks van zo'n 30 `straat voor straat'-acties. Werner Toonk stook zich voor deze gelegenheid in de oranje werkkleding en liet zijn handen flink wapperen. Hij was zichtbaar trots op het eindresultaat: `De straten liggen er weer prachtig bij. De mannen doen echt goed werk!'

Nederland Schoon
In het kader van de week van Nederland Schoon, zijn er diverse activiteiten in het stadsdeel. Naast de aftrap van de `straat voor straat'-actie, is er de anti-zwerfvuilcampagne van de milieupolitie. Ook doet het stadsdeel mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 15 maart. Vanaf 11:00 gaan we aan de slag in de Helmersbuurt. Werner Toonk verzorgt de opening.

Einde persbericht

Nadere inlichtingen:
Ingrid Beeken, strategisch communicatieadviseur Telefoon: 020-252 3600 / 06-129 917 50

Foto's rechtenvrij te gebruiken