Gemeente 's-Hertogenbosch

12-03-2008
Nieuw bestemmingsplan voor Hintham
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een nieuw bestemmingsplan voor Hintham in procedure te brengen. In dit bestemmingsplan staan de juridische bepalingen waaraan bouwaanvragen in de toekomst worden getoetst. Het is in hoofdzaak een beheersplan omdat het de situatie vastlegt zoals die nu feitelijk bestaat. Bestaande functies zoals wonen, bedrijvigheid, detailhandel, dienstverleningen, sport en recreatie krijgen een bestemming die overeenkomt met het huidige gebruik.

Ook zijn er in het plan drie nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Dat zijn de uitbreiding van het winkelcentrum aan de Pastoor van Thiellaan, de herontwikkeling van het landgoed Zuiderbosch aan Hintham 152 en de verplaatsing van de scoutinglokalen aan de Vliertsesteeg.

Procedure
Het plan ligt vanaf maandag 31 maart zes weken ter inzage in het Stadskantoor. Binnen deze termijn kan iedereen een reactie geven op het plan. Ook vindt er op donderdag 17 april een inspraakavond plaats. De officiële kennisgeving over de inspraak en de locatie van de inspraakavond worden nog bekend gemaakt op de gemeentepagina's in de Bossche Omroep en via de internetsite van de gemeente. De inspraakreacties worden verwerkt in een ontwerpbestemmingsplan dat te zijner tijd weer ter visie wordt gelegd. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het bestemmingsplan vast.

Verbetering
Voor Hintham is in de loop der jaren een grote hoeveelheid aan bestemmingsplannen ontwikkeld. Deze bestemmingsplannen verschillen onderling en zijn veelal verouderd. Met het opstellen van één nieuw bestemmingsplan kunnen het beheer en de plantoetsing worden verbeterd. Het plan geldt zowel voor Hintham-Noord als Hintham-Zuid.