Gemeente 's-Hertogenbosch

12-03-2008
Milieupolitie op pad
De milieupolitie controleert of regels in de gemeente goed nageleefd worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanlijnen van honden het opruimen van hondenpoep. Maar de milieupolitie is er ook om te controleren of het aanbieden van afval goed verloopt.

Bekeuringen
In februari zijn totaal 21 verbalen uitgeschreven. Daarvan zijn er 18 verbalen uitgeschreven aan hondenbezitters. Negen hadden geen goed opruimmiddel bij zich, zeven hondenbezitters hadden de hond niet aangelijnd. Eén verbaal is uitgedeeld omdat iemand zijn hond in een speeltuin liet lopen en één persoon kreeg een verbaal omdat die de uitwerpselen van zijn hond niet opruimde. De gegevens van de bekeurde hondenbezitters zijn doorgegeven aan de gemeentelijke belasting om te controleren of de personen hondenbelasting betalen.

Verder is deze maand één verbaal uitgeschreven aan iemand die met een winkelwagentje met boodschappen niet meer in de onmiddellijke omgeving van de winkel bevond waar de kar van was. Eén persoon is bekeurd voor het gooien van afval op straat en niet in een prullenbak. Ook is een horecabedrijf bekeurd omdat deze het afval niet goed had aangeboden.

De regels (zoals over afval en honden) kunt u terugvinden op onze website in de Algemene Plaatselijke Verordening onder Bestuur en Organisatie en dan Regelgeving.

Binnenkort voert de milieupolitie nog meer controles uit.