Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 11 maart 2008

College van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 11 maart 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Concept Stedenbouwkundige randvoorwaarden Taskforce Woningbouwproject Meeuwensingel

De Meeuwensingel 101-109 is één van de locaties die deel uitmaakt van de Taskforce-projecten die een versnelling in de woningbouwproductie mogelijk moeten maken. De fases in het project vormen zowel architectonisch als verkeers- en parkeertechnisch één geheel. Daarom heeft het college het besluit van 26 januari 2006, waarbij de randvoorwaarden voor Meeuwensingel 101-103 (fase 1) zijn vastgesteld ingetrokken en de stedenbouwkundige randvoorwaarden Meeuwensingel 101-109 (fase 1 en 2) vastgesteld. Het college besloot eveneens de randvoorwaarden vrij te geven voor consultatie van de direct omwonenden en belanghebbenden.

Concept Stedenbouwkundige randvoorwaarden Taskforceproject Reviustoren

Het Taskforceproject Reviustoren betreft de realisatie van een woontoren met starterswoningen. Het college stelde de conceptnota Stedenbouwkundige randvoorwaarden locatie Reviusrondeel vast en besloot deze vrij te geven voor consultatie van omwonenden en belanghebbenden.

Managementrapportage Wmo Individuele voorzieningen 2007

In de rapportage wordt verantwoording afgelegd over prestaties en financiën van de Wmo op het gebied van individuele voorzieningen. Dit zijn voorzieningen die op basis van indicatie aan een burger verstrekt worden. In 2007 is het loket veelvuldig bezocht. Fysiek 3.483 keer, telefonisch 32.710 keer. In 2007 zijn er ruim 2.800 aanvragen voor individuele voorzieningen ingediend. Een belangrijk deel daarvan, 987 keer, betrof het aanvragen Hulp bij het huishouden. Ondanks de grote aantallen en de uitvoerige media-aandacht voor de problemen in de thuiszorg is het opvallend om te zien dat er slechts een tiental klachten (0.4%) is binnengekomen. Ook het aantal bezwaarschriften, 21 stuks, is erg beperkt gebleven. De uitgaven over het jaar 2007 zijn binnen het budget gebleven. Het college stelde de rapportage vast.

[Procedure: agenda commissie Dienstverlening, mededelingenlijst adviesraad]

Aanvulling Programma en Overzicht Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2008 ten behoeve van Praktijkschool IJsselcollege Merellaan

Het college besloot om in aanvulling op het Programma en Overzicht Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2008 een extra krediet van 1,8 miljoen toe te kennen voor de nieuwbouw van het praktijkonderwijs IJsselcollege aan de Merellaan. Eerder was een budget beschikbaar gesteld van zon 4,7miljoen voor de nieuwbouw van het praktijkonderwijs inclusief gymnastieklokaal, buurtcentrum en peuterspeelzaal. Berekeningen wijzen uit dat het beschikbaar gestelde bedrag niet toereikend is. Het college besloot ook om op bestuurlijk niveau vast te leggen hoe met het extra geld omgegaan mag worden.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.