Gemeente Leeuwarden

start bouw eerste projectmatige woningen Blitsaerd

Bron: Windgroep Vastgoedontwikkeling (12-03-2008) Wind Vastgoedontwikkeling uit Drachten heeft opdracht gegeven voor de bouw van 16 stadswoningen in het deelgebied Haven Oost. In juni wordt gestart met de daadwerkelijke bouw van de stadswoningen welke naar verwachting in de zomer van 2009 door de eerste kopers bewoond gaan worden.
Blitsaerd is de nieuwe woonwijk ten noorden van Leeuwarden, welke bestaat uit ruim opgezette vrije kavels en aansprekende projectmatige woningen en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum en op steenworp afstand van recreatiegebied de Wielen. De ruime stadswoningen krijgen hun ligging aan de centraal gelegen havenkom in Blitsaerd. Door deze ligging aan vaarwater beschikken alle woningen over een eigen aanlegplaats `in de achtertuin'. Verder beschikken de woningen o.a. over een eigen garage en of opstelplaats voor de auto op eigen terrein. De 2 hoekwoningen lenen zich prima voor een woon-werkcombinatie. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde bieden de woningen uitzicht op water.

De verkoop van de woningen in Haven Oost is ondergebracht bij PopmaBarteldBoerma en Makelaardij Hoekstra uit Leeuwarden en Makelaardij Drachten uit Drachten.