Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 12-03

BERGEN OP ZOOM, 12 maart 2008

Courage houdt tweetal in bezit van drugs aan.

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op dinsdagavond twee Belgische mannen aan langs de A58. de 25-jarige man en de 29-jarige man werden gezien in de Molenstraat, toen het tweetal in een auto stapte. De twee gedroegen zich vreemd en verborden iets onder hun kleding. De politie volgde hen en hield hen staande langs de A58. Bij het aanspreken van de bestuurders roken de politiemedewerkers direct een henneplucht. In de auto werden 70 gram hennep en toebehoren die gebruikt kunnen worden voor de verkoop van de drugs gevonden. Het gaat hierbij onder andere om verpakkingsmateriaal. Alles is in beslag genomen. De twee zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Dronken bestuurder valt in slaap op vluchtstrook

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag even na middernacht een 44-jarige man uit Wouwse Plantage aan voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks middernacht door de Koninklijke Marechaussee aangetroffen in een auto op de vluchtstrook van de A58. De bestuurder lag in zijn auto te slapen. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 570 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden voor vernieling auto

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan voor vernieling. De jongen wordt ervan verdacht aan de Lindenburg een auto te hebben vernield. De eigenaar van de auto zag dit en belde de politie. Deze kon aan de hand van het signalement de verdachte aanhouden op de Donkenweg. De verdachte gaf tijdens verhoor de vernieling toe. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Snelheidscontroles

DINTELOORD: Op dinsdag hield de politie tussen 11.30 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole aan de Steenbergseweg. Van de 1211 passanten waren er 108 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

BERGEN OP ZOOM: Woensdag hield de politie een verkeerscontrole op de Ravelstraat. Van de 773 passanten waren er 73 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 94 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Trekker met oplegger van de weg door harde wind

HEIJNINGEN: Het verkeer heeft woensdagmiddag enige tijd hinder ondervonden op de Rijksweg A59 bij het knooppunt Sabina. Een trekker met oplegger, bestuurd door een 47-jarige man uit Leens, was van het talud afgereden en gekanteld. Door de zware windstoten had de man niet voortdurend zijn voertuig onder controle en belandde in de berm. Hij kon zelf uit zijn voertuig komen en is per ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat draagt zorg voor de afzetting van de weg. Na de avondspits zal waarschijnlijk worden overgegaan tot berging van het voertuig.

Auteur: Inge Rijgersberg