Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 12-03

BREDA, 12 maart 2008

Man aangehouden voor diefstal fiets

ULVENHOUT: De politie hield op dinsdagmiddag een 51-jarige inwoner van Breda aan voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de man even daarvoor bij een fiets staan op de Dorpsstraat. De man probeerde het slot van de fiets open te breken, tilde de fiets vervolgens op liep een stukje verder. De politie hield de man vervolgens aan voor diefstal en stelde hem in verzekering. De fiets is teruggeplaatst met een verzoek contact op te nemen met de politie voor aangifte.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

BREDA: De politie hield op dinsdag en woensdag meerdere winkeldieven aan.

In een supermarkt op de Haagdijk is dinsdagochtend een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, toen hij een fles wijn wilde meenemen zonder te betalen. Personeel zag dit en hield de man aan. De man kreeg een winkelverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee 14-jarige inwoonsters van Breda wilden vanuit een winkel aan de Ginnekenstraat dinsdagmiddag twee paar schoenen wegnemen. Bij het verlaten van de winkel traden de detectiepoortjes in werking en het tweetal werd aangehouden. De meisjes zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Op dinsdagmiddag hield personeel van een winkel aan de Grensstreen een 25-jarige Bredanaar aan voor het wegnemen van een flesje olie. De man had de olie in zijn zak gestoken en wil de de winkel verlaten.

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagochtend een 18-jarige man uit Etten-Leur aan voor het wegnemen van een artikel uit een drogisterij aan het Hof van den Houte. Ook hier zag alert personeel hoe de man het artikel in zijn zak stak en hield hem aan. Hij kreeg na verhoor een boete van 130,-.

Van alle gedupeerden is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg