Gemeente Haren

Groenstructuurplan Dilgt Hemmen Essen - verslag eerste participatiemoment

12/03/2008

Op woensdag 5 maart is een eerste avond georganiseerd over het Groenstructuurplan voor het gebied Dilgt, Hemmen en Essen dat de gemeente op dit moment opstelt. Ongeveer 60 mensen hebben de avond bezocht en meegepraat en meegedacht over de invulling van het plan.

Wethouder Jeroen Niezen verrichtte de aftrap voor deze avond door te vertellen dat de gemeente een woningbouwopgave gaat uitvoeren in het gebied Dilgt Hemmen Essen. Een groenstructuurplan voor dit gebied dient als onderlegger voor de te ontwikkelen woningbouwlocaties en zal daarmee de groene en natte waarden zoveel mogelijk behouden en versterken. Daarna heeft landschapsarchitect Mathijs Dijkstra, die gezamenlijk met de gemeente het plan opstelt, de resultaten van de inventarisatie gepresenteerd en een analyse gegeven.

De avond hebben we ook gebruikt om te achterhalen of de informatie die wij hebben verzameld overeen komt met de specifieke groene- en waterkennis die de bewoners van het gebied hebben. Door de bezoekers van de avond een zevental vragen voor te leggen hebben we geprobeerd alle belangrijke informatie en ideeën boven water te krijgen. Zo hebben we gevraagd welke bijzondere planten en dieren in het gebied leven, wat de belangrijkste groene- en natte structuren zijn en wat de pareltjes in het gebied zijn.

Hiernaast is een videoverslag van de avond te bekijken evenals de presentaties. Tevens is er een uitgebreider verslag van de avond terug te vinden. Daarnaast zijn de vragen terug te vinden die aan de bezoekers van de avond zijn voorgelegd. U kunt nog antwoord geven op de vragen. Dit kunt u doen door voor 25 maart een e-mail te sturen naar gg.hummel@haren.nl.