Gemeente Sint-Michielsgestel


Sint-Michielsgestel verlaagt tarieven op milieustraten

woensdag 12 maart 2008

In navolging van de gemeente s-Hertogenbosch verlaagt ook de gemeente Sint-Michielsgestel de tarieven op de milieustraten. Vanaf 1 juli 2008 kost het afvoeren van puin en grond 0,05 in plaats van 0,20. Eenzelfde tariefsaanpassing van andere betaalde afvalstromen wordt per 1 januari 2009 ingevoerd.

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft een overeenkomst met de gemeente s-Hertogenbosch over medegebruik van de milieustraten. Dit houdt in dat inwoners van Sint-Michielsgestel ook bij de milieustraten in s-Hertogenbosch terecht kunnen. Deze overeenkomst loopt tot 1 januari 2010.

De tariefsaanpassing heeft financiële consequenties voor de gemeente Sint-Michielsgestel. Doordat inwoners een lager tarief betalen, worden de kosten hoger. Verwacht wordt dat deze jaarlijks met 180.000,- zullen stijgen. Om deze kosten te dekken stelt het college van B&W voor dit bedrag te onttrekken aan de egalisatiereserve afvalverwerking. Hierdoor is het niet nodig om de afvalstoffenheffing voor inwoners te verhogen. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen.

---