Gemeente Sint-Michielsgestel


Gemeente rooit bomen Beusingsedijk

woensdag 12 maart 2008

Vanaf woensdag 12 maart worden veertien zomereiken aan de Beusingsedijk gekapt. De bomen worden gerooid om het zicht op en vanaf de inritten en zijstraten te verbeteren.

De Beusingsedijk wordt aangemerkt als een gevaarlijke weg. De vele ernstige en in een aantal gevallen zelfs dodelijke ongelukken vormden voor het college van B&W aanleiding om de veiligheid van deze weg te verbeteren. In overleg met de omwonenden heeft de gemeente Sint-Michielsgestel een aantal maatregelen genomen. Zo is de belijning aangepast, wordt gebruik gemaakt van reflectoren op de weg en is een snelheidsmeter (speedvisor) geplaatst.

Beter zicht
De laatste maatregel voor het verhogen van de veiligheid is het rooien van de veertien bomen in de berm van de weg. Hiermee wordt het zicht op en vanaf de inritten en zijstraten verbeterd, waardoor het verkeer beter de weg kan op- en afdraaien.

Hinder voor verkeer
De werkzaamheden nemen naar verwachting enkele dagen in beslag. Het verkeer zal hiervan enige hinder ondervinden, omdat steeds ter hoogte van de werkzaamheden één van de rijbanen afgesloten zal zijn. Er worden verkeersregelaars ingezet.

---