Politie Brabant-Noord

Politie waarschuwt voor airbagdieven

Regio, 12-03-2008

De afgelopen twee weken zijn op verschillende plaatsen in de regio airbags uit auto's gestolen. De politie adviseert auto-eigenaars om hun voertuigen goed af te sluiten en de auto in het zicht te parkeren. Bij voorkeur op een plek die goed verlicht is. Vooral auto's van het merk Ford Focus lijken doelwit te zijn van de airbagdieven, maar ook uit auto's van andere merken zijn airbags gestolen. Vooral in de nacht van zondag 9 op maandag 10 maart was het raak toen werden er in Heesch tien airbags gestolen, in Nistelrode twee en in Oss een. Van die diefstallen is dinsdag aangifte gedaan bij de politie.

De airbags werden verder gestolen in: Overloon ( drie keer op 7 maart), Berghem (twee keer op 4 maart), Heeswijk (zes keer in week negen), Sint-Oedenrode (vijf keer op 7 maart en twee keer op 9 maart ) en Vught (5 keer in week negen). De politie onderzoekt de diefstallen.

Mensen die mogelijk iets gezien hebben van de diefstallen, of meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.