Gemeente Harenkarspel


Persverklaring PvdA en VVD over college-ontslag

Ingezonden:

De politieke partijen PvdA en VVD hebben woensdagmiddag 12 maart 2008 de volgende persverklaring uitgegeven naar aanleiding van het ontslag van het college van Harenkarspel.

PERSVERKLARING PVDA / VVD HARENKARSPEL

AB89 en het CDA hebben tijdens de raadsvergadering van 11 maart jl, het Structuurplan afgewezen en de wethouders naar huis gestuurd.

De PvdA en de VVD zijn hierdoor onaangenaam verrast, met name door de opstelling van coalitiegenoot AB89.

De PvdA en de VVD hebben altijd vierkant achter de coalitie gestaan. Zij vinden het onbegrijpelijk dat AB89 ervoor kiest om, naar aanleiding van het Structuurplan, alles wat in de afgelopen 2 jaar is opgebouwd, weg te gooien en zonder pardon het vertrouwen op te zeggen in de wethouders.

Doordat AB89 en het CDA het Structuurplan hebben afgewezen zal de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op korte termijn komen te vervallen. Hierdoor zullen de grondprijzen worden opgedreven en zal de gemeente de regie over de ruimtelijke ontwikkelingen kwijtraken.

De plannen die de coalitie had, onder andere op het terrein van betaalbaar wonen en bouwen in eigen beheer, zullen nu moeilijk uitvoerbaar blijken.

De organisatie zal teruggezet worden in de tijd, lopende zaken zullen vertraging oplopen en belangrijke discussies zullen worden uitgesteld.

De burgers van de gemeente Harenkarspel zullen door de opstelling van AB89 en het CDA de grootste verliezers zijn en dat betreuren de PvdA en de VVD nog het allermeest.

--

Bovenstaande tekst is door de partijen ter kennisname aan het gemeentebestuur gezonden en op de site geplaatst onder de kanttekening dat dit een politiek standpunt van PvdA en VVD betreft en buiten verantwoordelijkheid van de gemeentelijke organisatie valt. Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600