Politie Haaglanden

Persberichten 11 maart

Haaglanden, 11-03-2008

Vals geld
Den Haag Twee Hagenaars van 22 en 35 jaar werden dinsdag 11 maart omstreeks 02.15 uur aangehouden omdat zij in een horecagelegenheid op de Schoolstraat hadden betaald met een vals biljet van 50 euro. Personeel van de zaak waarschuwde de politie en gaf een duidelijk signalement van het tweetal door. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de mannen op de Boekhorststraat en de Koningstraat aangehouden. Bij een spiegelconfrontatie werd de 22-jarige door de aangever herkend. De 35-jarige werd niet herkend en is daarom heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Vluchten kan niet meer
Den Haag De politie zag op maandag 10 maart rond 18.30 uur een 17-jarige bromfietser zonder helm over de Leyweg rijden. Toen de bestuurder de agenten zag, probeerde hij zich achter bosjes te verschuilen. De politieagenten vonden hem, maar hij sprong weer op zijn bromfiets en vluchtte weg in de richting van de Paterswoldestraat. Vluchten kon echter niet meer, want de agenten reden hem klem. Tijdens controle bleek de jongen zonder geldig bromfietscertificaat of rijbewijs te rijden. De 17-jarige mocht na het ontvangen van een aantal bekeuringen met zijn vader mee naar huis.

Getuigen dubbele straatroof gezocht
Den Haag De politie is op zoek naar de daders van een dubbele straatroof, maandagavond 10 maart omstreeks 19.00 uur. Allereerst was het om 18.55 uur raak op de Kortestede. Daar werd een 54-jarige Haagse van haar tas beroofd, op het moment dat zij de straat overstak. Twee mannen op een scooter kwamen van achteren aanrijden, trokken de tas uit de handen van de vrouw en gingen er vandoor. Vlak daarna, tussen 19.00 en 19.10 uur, maakte het tweetal op de Meppelrade een tweede slachtoffer, een 52-jarige Haagse. De vrouw was op weg naar huis, toen plotseling haar tas uit haar fietstas getrokken werd door twee mannen op een scooter. Het tweetal ging er vandoor in de richting van de Zichtenburglaan. Omdat beide tasjesroven zich in hoog tempo voltrokken, is van de mannen slechts bekend dat zij in het donker gekleed waren, donkere mutsen droegen en op een scooter met een gele kentekenplaat reden. Heeft u maandagavond iets gezien van deze straatroven of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Agent gewond bij aanhouding
Den Haag Politieagenten werden maandag 10 maart rond 10.00 uur naar een Jongeren Woonsteunpunt en Opvang aan het Westhovenplein gestuurd. Daar zou een vrouw voor problemen zorgen. De agenten troffen een 20-jarige Haagse in de omgeving van het pand aan. Zij was flink boos en van plan een steen door de ruit van het pand te gooien. Een agent kon dit nog net voorkomen, maar kwam hierbij wel ten val. De agent raakte licht gewond aan zijn arm en been. De vrouw kreeg aan het politiebureau een bekeuring voor baldadigheid.

Geweld binnenshuis
Leidschendam De politie heeft op maandag 10 maart omstreeks 02.45 uur een 52-jarige Leidschendammer in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 51-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Hij zou haar in het gezicht hebben geslagen. Middels een ketenaanpak met justitie, advies- en steunpunt huiselijk geweld, maatschappelijk werk, de Waag en de reclassering wordt getracht om herhaling te voorkomen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt. Hij ontkent overigens zich aan de mishandeling te hebben schuldig gemaakt.

Autodief aangehouden
Voorburg Politieagenten troffen op maandag 10 maart omstreeks 13.00 uur op de Busken Huetstraat een gestolen BMW personenauto aan. Toen zij korte tijd in de directe omgeving post gevat hadden, zagen zij dat een 19-jarige Voorburger achter het stuur van de auto plaatsnam en wegreed. Hij parkeerde de auto op de Van de Wateringelaan, waar hij door twee motoragenten werd aangesproken. De Voorburger, die niet in het bezit van een rijbewijs was, reed met hoge snelheid achteruit, gedeeltelijk over de motor van één van de politiemannen. De tweede politieman had de deurgreep van de BMW vast en kwam bijna onder een voorwiel van de auto terecht. De Voorburger verliet de auto en rende weg in de richting van het station aan de Laan van Nieuw Oostindië. Hij werd daar door de politie aangehouden. De BMW bleek in Voorburg te zijn ontvreemd en inmiddels voorzien te zijn van valse kentekenplaten. In de auto werden meerdere van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze goederen. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld.

Man ernstig gewond
Rijswijk - Een man raakte maandag 10 maart om 15.45 uur ernstig gewond bij werkzaamheden aan een lift op de Thomas Jeffersonlaan. De man was tijdens de werkzaamheden met zijn hoofd tussen de wand en de lift terecht gekomen. De man is met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Gewond bij aanrijding
Pijnacker Een 18-jarige fietser uit Pijnacker raakte maandag 10 maart om 17.25 uur gewond op de Parklaan toen een 43-jarige automobilist hem niet meer kon ontwijken. De fietser kwam tussen twee autos door de weg op en zag de automobilist niet aankomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Gereedschap en bouwmaterialen gestolen
Nootdorp Bij een diefstal uit meerdere bouwketen op een bouwterrein aan de Bartholomeuslaan is in het weekend van 8 maart en 9 maart een grote hoeveelheid gereedschap en bouwmaterialen gestolen. Heeft u iets gezien of weet u iets af van deze diefstal, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Pijnacker Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Vrouw raakt gewond bij kop-staart botsing
Delft De politie ging maandag 10 maandag om 17.45 uur naar een aanrijding op de Engelsestraat. Daar waren twee personenautos op elkaar gebotst, waarbij een 21-jarige vrouw uit Rijswijk letsel opliep. Zij stond stil om voorrang te verlenen aan een overstekende voetganger. Een achteropkomende automobilist (74 jaar uit Delft) kon niet op tijd stoppen en reed haar aan. De ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis, waar zij een paar dagen moet blijven.

Inbreker op heterdaad betrapt
Delft Getuigen belden dinsdag 11 maart om 04.30 uur de politie omdat er braakgeluiden te horen waren in het winkelcentrum in de Hoven. Daar hoorden zij dat een deur van een magazijn aan de Troelstralaan opengebroken werd, en zagen een man via een stellage het dak op gaan. Deze man vluchtte weg en kon ontkomen. Agenten zagen een andere man op het dak van het winkelcentrum lopen, en ze konden hem even later aanhouden toen ze hem onder een auto op de E. du Perronlaan gevonden hadden. De 21-jarige man uit Macedonië, zit nog vast voor nader verhoor.

Vrachtwagen botst met auto
Naaldwijk Een 51-jarige automobilist kwam maandag 10 maart om 21.30 uur in botsing met een vrachtwagen op de Burgemeester Elsenweg. Ter hoogte van het Westlands schaatsmuseum, wilde hij keren. De vrachtwagenbestuurder, een 28-jarige Naaldwijker, haalde net op dat moment een voertuig in en reed dus niet op de rijbaan voor vrachtverkeer. Hij kon de auto niet meer ontwijken, met de botsing tot gevolg. Geen van de betrokkenen raakte gewond, en wordt de schade onderling geregeld.

Jongen ziet bekende op zijn snorfiets rijden
Zoetermeer Een 17-jarige man uit Zoetermeer waarschuwde maandag 10 maart om 20.23 uur de politie toen hij een man op zijn gestolen snorfiets zag rijden. De Zoetermeerder kende de bestuurder en zag dat hij met de snorfiets een tuin van een woning aan de Vitruviusruimte inging. De gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in. Zij troffen de snorfiets, die op vrijdag 22 februari aan de Embdenruimte werd gestolen, aan in de betreffende tuin. De 18-jarige jongen uit Zoetermeer die erop reed, was in de woning aanwezig en is aangehouden op verdenking van diefstal of heling. De recherche onderzoekt de zaak. De rechtmatige eigenaar kreeg maandagavond nog zijn snorfiets terug.

Viaduct Parkdreef te laag voor vrachtwagen
Zoetermeer Een vrachtwagenchaffeur schatte maandag 10 maart om 16.15 uur de hoogte van een viaduct aan de Parkdreef verkeerd in. De vrachtwagen waar de 21-jarige man uit Haaften in reed paste er niet onderdoor en kwam muurvast te zitten. Door de banden leeg te laten lopen kon de vrachtwagen onder het viaduct vandaan gehaald worden. Door de gemeente is geen schade aan het viaduct geconstateerd.