Website "De politie wordt gek" peilt mening Nederlanders

12/03/2008 17:11

Digitalus Webhosting

Zuidbroek, 12 maart 2008

De afgelopen weken domineerden de salarisonderhandelingen van de politie het nieuws. Was de onvrede over de loonstijging eerst een zaak tussen minister Ter Horst en de politievakbonden, nu lijkt ook de gemiddelde burger met de gevolgen ervan te maken te krijgen. De voetbalwedstrijden die afgelopen zondag door de politiestakingen niet door konden gaan waren het begin van de 'publieksonvriendelijke' acties. Nu minister Ter Horst heeft aangekondigd dat ze niet met een nieuw voorstel voor de vakbond komt, dreigt de politie met meer en hardere publieksonvriendelijke acties. Om de mening van het Nederlands publiek over deze acties te peilen is de website www.depolitiewordtgek.nl gestart. Op deze website mag iedereen zijn of haar mening over de acties geven. Vinden we inderdaad dat de politie gek wordt?

Nieuwe acties
Nieuwe acties waarmee gedreigd wordt zijn verkeersbeïnvloedende situaties zoals het blokkeren van grote verkeerspleinen. Acties waarvan een groot deel van de Nederlandse bevolking last zal hebben, zoveel is zeker. En wat vindt de gemiddelde burger daarvan? De meningen zijn verdeeld over de vraag of de sociale onrust die door deze voorgenomen én de reeds uitgevoerde acties ontstaat te wijten is aan de minister of aan de politiebonden.

Verschillende standpunten
Sommige mensen staan vierkant achter de politie, maar anderen spreken er schande van dat zij te maken krijgen met de gevolgen van de mislukte onderhandelingen. Werknemers in overheidsdienst vragen zich ondertussen wellicht af of ze op deze manier allemaal een salarisverhoging kunnen afdwingen.

Eerlijke mening
De website www.depolitiewordtgek.nl wil de discussie over dit onderwerp op gang brengen. Niet alleen de mening van de minister en de politieagenten telt, maar ook die van de andere inwoners van ons land. Bent u het eens met de acties of vindt u dat het inmiddels meer dan genoeg is geweest? Wordt de politie inderdaad gek volgens u? Geef nu uw mening op www.depolitiewordtgek.nl.





http://www.depolitiewordtgek.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,