Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden zal de nieuwe ms Eurodam van de Holland-Amerika Lijn dopen

12/03/2008 17:33

PR Newswire

SEATTLE, March 12 /PRNewswire/ --
Hare Majesteit Koningin Beatrix der Nederlanden zal het nieuwe schip uit de Signature-klasse van de Holland-Amerika Lijn, de ms Eurodam, op 1 juli 2008 in Rotterdam in een ceremonie dopen. Het schip, dat plaats biedt aan 2104 gasten, wordt gebouwd door de Italiaanse scheepswerf
Fincantieri-Cantieri Navali Italiani S.p.A. in Marghera, Italië. "De aanstaande dopingceremonie van de ms Eurodam zal een zeer speciaal moment zijn in de trotse 135-jarige geschiedenis van ons bedrijf," zei Stein Kruse, voorzitter en algemee directeur, Holland-Amerika Lijn. "We zijn zeer vereerd dat Koningin Beatrix ons nieuwe schip zal dopen. Deze speciale inzegening zal plaatsvinden op een steenworp afstand van ons historische hoofdkwartier en ook van ons huidige Europese hoofdkantoor. Zoals haar moeder dat 50 jaar geleden met de geliefde ms Rotterdam V deed, zal Koningin Beatrix de doopmoeder zijn en het grootste passagiersschip ooit dopen dat de Nederlandse vlag zal hijsen."
De Holland-Amerika Lijn heeft een lange en trotse relatie met de Nederlandse Koninklijke familie voor wat betreft het dopen van zijn schepen. Negen schepen zijn te water gelaten door leden van de Koninklijke familie, inclusief de Statendam III in 1929 door Prins Hendrik; de Nieuw Amsterdam in 1937 door Koningin Wilhelmina; de Statendam IV in 1957 en de Prinses Margriet in 1964 door de toenmalige Prinses Beatrix; de Rotterdam V in 1958 door Koningin Juliana; en de Prinsendam in 1973, de Nieuw Amsterdam in 1983, de Rotterdam VI in 1997 en de Oosterdam in 2003 door Prinses Margriet. De dopingceremonie op 1 juli zal festiviteiten behelzen langs de Wilhelminakade, het gebied van de cruiseschepenterminal van Rotterdam, voor het voormalige hoofdkwartier van de Holland-Amerika Lijn, dat nu Hotel New York is. Het bedrijf werd in 1873 in Rotterdam opgericht.
Een publiek dat naar verwachting uit duizenden zal bestaan, inclusief nationale hoogwaardigheidsbekleders, speciale gasten en de bestverkopende reisagenten van het bedrijf, zullen getuige zijn van spectaculair amusement, de inzegening van de Eurodam en het slotstuk met het traditionele breken van een champagnefles tegen de boeg van het schip.

Koningin Beatrix
Beatrix Wilhelmina Armgard werd op 30 april 1980 koningin der Nederlanden, waarbij ze de plichten van haar moeder, Koningin Juliana, op zich nam die ten gunste van haar dochter op haar 71e verjaardag afstand van de troon deed. De Koningin is staatshoofd en vertegenwoordigt Nederland in het binnen- en buitenland, waarbij ze optreedt als voorzitter van de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de overheid, en regelmatig vergadert met ministers en wetsvoorstellen van het parlement en Koninklijke decreten ondertekent. Ze legt elk jaar verscheidene staatsbezoeken aan andere landen af en ontvangt regelmatig andere staatshoofden en
hoogwaardigheidsbekleders van overheden die Nederland bezoeken. De 70-jarige koningin heeft haar diploma in Europees en Internationaal Recht in 1961 gehaald en kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Leiden als erkenning voor haar pogingen aandacht te vragen voor democratie en vrijheid en de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan. Koningin Beatrix was 36,5 jaar lang getrouwd met Prins Claus van Amsberg tot zijn overlijden in 2002 en heeft drie zonen en zeven kleinkinderen. De Koningin is beschermvrouwe van de beeldende kunsten, beeldhouwt graag en is bijzonder trots de jaarlijkse Koninklijke prijs voor Vrije Schilderkunst toe te kennen. Ze doet ook aan paardrijden, zeilen, skiën en tennissen.

De ms Eurodam brengt aantrekkelijke aanbiedingen naar voren Het eerste schip uit de Signature-klasse, de Eurodam, is een groter en verbeterd schip dat werd ontwikkeld uit de succesvolle en populaire schepen uit de Vista-klasse van de Holland-Amerika Lijn en zal verscheidene alternatieve dineergelegenheden kennen, waaronder een magnifiek pan-Aziatisch restaurant met panoramische uitzichten over de oceaan. Het populaire Explorations Cafe, mede mogelijk gemaakt door The New York Times, zal geïntegreerd worden in het traditionele Crow's Nest. Andere aanwinsten zijn een Explorer's Lounge Bar, een nieuw specialiteitenrestaurant naast de Lido die traditioneel Italiaans eten aanbiedt, een nieuwe ruimte met een atrium en bar en een verbeterde en aangepaste showlounge met zitplaatsen in theaterstijl.
De nieuwe exclusieve aankleding van de passagiershutten en suites op de Eurodam zullen zich onderscheiden door onder andere spa-thema's en geschulpte veranda's. Passagiershutten zullen ook de extra Signature of Excellence-voorzieningen kennen: pluche Euro-top Mariner's Dream Beds, luxueuze kamerjassen van badstof, Egyptische katoenen handdoeken, flatscreentelevisies, dvd-spelers, make-upspiegels met halogeenverlichting, massagedouchekoppen, professionele haardrogers, verse bloemen en gratis fruitmanden.
Na haar eerste reis naar het Baltische gebied en het openingsseizoen in Europa, zal het schip haar eerste trans-Atlantische cruise maken, gevolgd door een serie scheepsreizen naar Canada en New England in de herfst, alvorens de rest van 2008 te worden ingezet op Caribische routes. Raadpleeg voor meer informatie een reisagent, bel +1-877-SAIL-HAL (+1-877-724-5425) of bezoek http://www.hollandamerica.com.


- http://www.hollandamerica.com -
Over de Holland-Amerika Lijn [een afdeling van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)]
De vloot van 13 schepen van de Holland-Amerika Lijn biedt bijna 500 cruises aan naar 314 havens in 97 landen, grondgebieden of gebiedsdelen. Op routes van twee tot 108 dagen worden alle zeven continenten bezocht. Hier zitten reizen bij naar Antarctica, Zuid-Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië; een Grand World Voyage; en populaire scheepsreizen naar havens in het Caribische gebied, Alaska, Mexico, Canada en New England, Europa en het Panamakanaal. Een 14e schip, de ms Eurodam, zal in juli 2008 te water worden gelaten.
Over de hele vloot kent het bedrijf Signature of Excellence-verbeteringen met een totale waarde van meer dan US$ 425 miljoen, die het Culinary Arts Center, gepresenteerd door het tijdschrift Food & Wine, onder de aandacht brengen, een moderne showkeuken aan boord, waar meer dan 60 gevierde gastchefs en culinaire experts demonstraties van hun kookkunsten en lessen aanbieden, Explorations Cafe, mede mogelijk gemaakt door The New York Times, een activiteitenruimte, uitsluitend voor tieners en alle nieuwe voorzieningen in de passagiershutten, waaronder flatscreen-tv's en pluche Euro-top Mariner's Dream Beds.

World's Leading Cruise Lines
De zeer hoog gewaarde aantrekkelijke cruiselijn ter wereld, de Holland-Amerika Lijn, is lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, die ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises omvat. Deze lijnen, die een passie delen om elke gast te behagen en zich inzetten voor kwaliteit en waarde, spreken een brede reeks levensstijlen en budgetten aan. World's Leading Cruise Lines biedt opwindende en verrijkende cruisevakanties aan naar 's werelds meest gewilde bestemmingen.

EurodamGodmother08

SEATTLE, March 12 /PRNewswire/ --
CONTACT: Rose Abello
TEL: +1-800-637-5029
FAX: +1-206-262-5934
E-MAIL: pr@hollandamerica.com
Website: http://www.hollandamerica.com